FTSO 14 Nolu Meslek Komitesi Tarafından "Sigorta Acenteleri Dayanışma ve Ödül Kokteyli" Düzenlendi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 22.07.2011

22 Temmuz 2011 tarihinde Yat Butik Hotel’de  FTSO 14 Nolu Meslek Komitesi tarafından "Sigorta Acenteleri Dayanışma ve Ödül Kokteyli" organize edildi.

Depreme karşı alınması gereken önlemlerden biri olan DASK-Zorunlu Deprem Sigortalarının yaygınlaştırılması ve halkın bu sigorta hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla 2010 yılı deprem haftasında FTSO 14 Nolu Meslek Komitesi, Fethiye Belediyesi, Kızılay Fethiye Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında Fethiye sigorta acenteleri 1 Haziran 2011 tarihinde “2011 Sigorta Kulis Ödülü”nü kazandılar.

Bu amaçla 22 Haziran 2011 tarihinde Yat Butik Hotel’de organize edilen kokteyle, ilçemiz protokolü, FTSO yetkilileri ve sigorta sektörü temsilcileri katıldılar. Gecede açılış konuşmasını 14 Nolu Meslek Komitesi Üyesi ve TOBB Sigorta Acenteleri Muğla İl Delegesi Fatma Özrendeci yaptı. Sigortacılık sektöründeki düzenlemelere ve gelişmelere değinen Özrendeci, “Biz Fethiyeli acenteler olarak Türkiye’de bir ilke imza attık. İyi oyun çıkardık ve çıkaracağız. Bunu da birlik olmayı başararak, sen ben kavgası gütmeden birbirimize güvenerek başarabiliriz. Siz sigorta acentesi arkadaşlarıma sesleniyorum. Lütfen Odamız çatısı altında daha organize olalım, çağrılara daha duyarlı olalım diyor ve hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek 1 Haziran 2011’de FTSO 14 Nolu Meslek Komitesinin kazanmış olduğu 2011 Sigorta Kulis Ödülü’nü FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke’ye teslim etti.

FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke yaptığı konuşmada sigortacılık mesleğinin, son iki yılda yapılan yasal düzenlemeler ile ciddi bir değişim süreci içine girdiğinden ve bu yasal düzenlemeler ile sigortacılık mesleğinin hak ettiği saygın ve prestijli konuma ulaşacağından bahsetti. 2 yıl içinde bu alanda büyük mesafeler kat edildiğini ifade eden Büyükteke sektörde bu değişiklikler yaşanırken toplumun zihin haritasında da bazı değişikliklerin yaratılması için meslek odalarının çalışmalarının daha da arttırılması gerektiğine inandığını belirterek, “Fethiye’deki tüm iş adamlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Fethiye’de şu anda Hazine Müsteşarlığı’ndan onay almış, levhaya kayıtlı 71 adet sigorta acentemiz bulunmaktadır. Bu acentelerimizin hepsi Sigorta Acenteleri Yönetmeliği’nin öngördüğü standartlardadır. Bu nedenle sigorta işlemlerimiz için Antalya, İzmir, Denizli gibi yerlere gitmemize gerek yok.  Fethiyeli acentelerimiz işlerini başarılıyla yapabilecek nitelik ve kapasiteye sahip. Fethiye’de yaşayan meslek erbapları olarak ne kadar dayanışma içinde olursak hep beraber kazanacağız.” dedi.

FTSO`ya ve ilçemize kazandırdıkları 2011 Sigorta Kulis Ödülünün alınmasında başarı gösteren FTSO üyeleri Bakırcı Sigorta Ara. Hizm. Ltd. Şti/Fethiye Şubesi, Bakırcılar Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti., Egemen Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti., Erten Sigorta Acenteliği-Ahmet Erten, Evrensel Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti., Fetar Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti., Mete Kocaman Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti., Nikolas Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti., Özden Başkaya Sigorta Acenteliği, Özgül Arslan Mavili Sigorta Acenteliği, Portföy Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti., Prizma Sigorta Acenteliği-Fatma Özrendeci, Renar Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti., Tamer Elmaz Sigorta Acenteliği, Vijdan Gülmez Sigorta Acenteliği, YMT Sig. Ara. Hizm. Ltd. Şti. sigorta acentelerine; Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Kaya tarafından teşekkür belgeleri verildi. Kokteyle havuz başında devam edildi.