FTSO 2011 Yılı Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Fiyat Tarifesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO 2011 Yılı Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Fiyat Tarifesi

Haber Tarihi: 28.07.2011

28.07.2011 tarihinde ekmek ve ekmek çeşitleri fiyatları ile ilgili basın açıklaması yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan şu ifadelerde bulundu:

“Odamız, faaliyet alanı içerisindeki işletmelerin mal ve hizmetlerinin azami fiyatlarını belirlemeye yasal olarak yetkilidir. Bu yetkiye istinaden odamız üyesi fırıncılar, standart ekmek dışında ekmek çeşitleri dediğimiz kepekli, yulaflı, çavdar, sütlü ekmek gibi ekmeklerin de azami fiyat tarifesini odamızdan talep ettiler. Çünkü bu ekmeklerin gramaj ve fiyatları ile ilgili piyasada haksız rekabete yol açan ve tüketiciyi olumsuz etkileyebilecek bazı uygulamaların da bu suretle önüne geçmek istedik. Öte yandan önümüzün Ramazan Ayı olması sebebiyle ramazan pidesinde de azami fiyatımızı belirledik. Burada önemle vurgulamak istediğim nokta; odamızın belirlemiş olduğu fiyatlar azami yani tavan fiyatlar olup, bu tavan fiyatın üzerinde ekmek satılmasını engellemeye yöneliktir. Ayrıca fiyat tarifelerimizde ekmek, pide ve ekmek çeşitlerinin gramajlarını da standart hale getirerek bu konuda denetim yapan kurum ve kuruluşların işlerini kolaylaştırmış oluyoruz.

Ekmek çeşitlerine ilişkin tarifemiz 21.07.2011 tarihinde meclisimiz kararıyla onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir. Halkımızın ekmeğini alırken azami ekmek fiyat tarifesine bakmalarını önemle tavsiye ediyorum. Söz konusu fiyat tarifesinin üzerinde bir satış yapılması halinde odamıza bilgi verilmesini önemle belirtmek isterim. Odamız üyeleri fırın işletmelerine de söz konusu Fiyat Tarifesini odamızdan temin etmelerini de duyururum. Bu vesileyle tüm Fethiye halkının ve odamız üyelerinin mübarek Ramazan Ayını kutlar ve bölgemize bolluk ve bereket getirmesini dilerim.”