FTSO 2016 YILINI PLANLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO 2016 YILINI PLANLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Haber Tarihi: 21.09.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 2015 yılı Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının ikincisi 18 Eylül Cuma günü gerçekleştirildi. Toplantıda Meslek komitesi temsilcileri, FTSO’nun 2016 çalışma planında yer vermesini istedikleri konuları dile getirdiler.

“2016 Yılını Sizlerden Gelen ,Taleplere Göre Planlayacağız”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının ikincisi geçtiğimiz Perşembe günü FTSO Likya Salonunda yapıldı. Toplantıya, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın şehir dışında olması sebebiyle Başkan Vekili Günay Özütok vekâlet etti. Toplantıya FTSO bünyesinde bulunan 13 meslek komitesinin üyeleri katıldı. Toplantının başkanlığını yapan Günay Özütok, yaptığı konuşmada “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bu güne kadar sizlerin de desteği ile Fethiye için önemli olan Babadağ Teleferik Projesi, kruvaziyer liman, mesleki eğitim gibi konularda önemli, kayda değer çalışmalar yaptı. Odamız şimdi de 2016 yılında yapacağı çalışmaları planlamak istiyor. Bunun içinde sizlerin görüşlerinizi almak istiyoruz. 2016 yılı stratejik planımızı oluştururken sizlerden gelen talepleri göz önünde bulundurarak çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu açıdan bugün burada bizimle paylaşacağınız bilgiler, görüşleriniz çok önemli.” dedi.

Fethiyekariyer.com Bilişim Yıldızı Olma Yolunda

Toplantıda söz alan FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, meslek komitesi üyelerine bazı açıklamalarda bulundu. Füsun Şahin, meslek komitelerinden gelen öneri, talep ve görüşlerin bu güne kadar FTSO’nun önemli çalışmalarının temelini oluşturduğunu ifade etti. Melig projesinin bir çok  alanda başarı kazandığını belirten Şahin, “Daha önce 1 nolu meslek komitemizin mesleki eğitim alanında çalışma yapmamız yönünde bir talebi olmuştu. Bu görüşten yola çıkarak kısa bir süre önce sona eren Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesini hayata geçirdik. Bir kariyer sayfamız var. 2007 yılından bu yana hizmet veriyor. Kullanım sayısı her geçen gün giderek artıyor. Fethiyekariyer.com isimli bu sitemizi MELİG Projesi kapsamına aldık ve yeniledik. Bu web sitesi bugün jürisinde Eczacıbaşı, Bahçeşehir Üniversitesi gibi önemli isimlerin yer aldığı Bilişim Yıldızları yarışmasına katıldı ve finale kaldı. Sizlerden de bilisimyildizlari.org sayfasına girerek sitemiz için oy kullanmanızı, destek olmanızı rica ediyoruz.” dedi. Meslek Komitelerinin oda çalışmalarındaki önemini vurgulayan Şahin, “Meslek Komiteleri odaların yapacağı çalışmalarda varolan sorunu, çözüm yöntemini ya da sorunun çözümüne ilişkin bilgiyi üretmekle görevli organlardır. Bu sayede oda yönetimini bilgi ile besler ve çalışmalara katkıda bulunurlar. Bu bakımdan meslek komitelerinin çalışmaları önemlidir.” ifadelerine yer verdi.

Yüzde 5 Ecrimisil Uygulaması Adaletli Değil

13 Nolu Meslek Komitesi Üyesi Akif Milaslıoğlu söz alarak yeni yapılan bir düzenleme ile getirilen yüzde 5 ecrimisil uygulaması ile ilgili çalışma yapılması gerektiğini belirtti. FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin de konunun Oda Hukuk Müşaviri tarafından incelendiğini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İşletmelere Özel Web Sitesi

9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Ertuğrul Gürkan, konuşmasında Fethiye’nin tanıtımını konusuna değindi. Gürkan, katınılması planlanan fuarlar için hazırlıkların daha erken başlaması gerektiğine değindi. Gürkan, Fethiye’nin tanıtımı için bir web sitesinin olmamasına da dikkat çekerek büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Alt Yapı Hizmetlerinde Eski Yaklaşımlar Devam Ediyor

FTSO 6 Nolu Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Tayfun Budak da deniz kirliliğine ve alt yapı sorunlarına dikkat çekti. Budak denizlerin kirlendiğini söyledi ve bu kirliliğin yüzde 90 oranında karadan olduğunu belirtti. Turizm sektöründe otelcilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Budak, alt yapı çalışmalarından eski alışkanlıklarında devam ettiğini söyledi.

Budak, Fethiye’nin tanıtımında eksiklikler olduğunu söyledi ve profesyonel bir çalışma yapılmasının gerekliliğini ortaya koydu.

Fethiye Kontrolsüz Büyüyor

6 Nolu Meslek Komitesi Başkanı İlkay Tugay da Fethiye’nin dışarıdan çok göç aldığının ve büyüdüğünün altını çizerek alt yapı ve çevre sorunlarının çözülebilmesi için göç konusuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

ACİL Butonu Oluşturulsun

7 Nolu Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Küp,FTSO web sitesine ACİL butonu konularak buradan şikayet alınması önerisinde bulundu.

Turizm Personeline Bonservis Uygulansın

6 Nolu Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Münire Uysal da turizm sektöründe yaşana kalifiye elaman sorununa dikkat çekti. Uysal, sezon içerisinde firma değiştiren çalışanlar için bonservis uygulaması getirilmesini önerdi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Günay Özütok, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri ile ilişkilerine özen gösteren bir oda olduğunu belirtti. Fethiye’nin tanıtımı noktasında eksikliklerin olduğunu kabul eden Özütok, son zamanlarda Fethiye-Bodrum-Marmaris ilçelerinin belediye ve oda başkanlarının bir araya gelerek tanıtım için görüşüyor olmalarının çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Toplantıda yabancıların kendilerine ait yazlık ve villaları kiralayarak kayıt dışı gelir elde etmelerinin de gündeme gelmesi üzerine Günay Özütok, bu konuda daha önce çalışma yapıldığını ancak sonuç alınamadığını belirtti. Bu durumu tespit etmenin zorluğuna da dikkat çeken Özütok, çözüm için başka yolların denenebileceğini ifade etti.