Her yıl farklı farklı alanlarda gösterdikleri başarıları ile öne çıkan kadınları ziyaret eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bu 8 Martta da ‘erkek işi’ algısını yıkan kadınları ziyaret ederek gündeme taşıdı.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, ağırlıklı olarak erkeklerin çalıştığı mesleklerde çalışan kadınları ziyaret etti.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bu 8 Martta da kadınları unutmadı. Her yıl farklı bir konseptte kutlama yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl toplumda erkek işi diye bilinen, ağırlıklı olarak erkeklerin istihdam edildiği iş kollarında çalışan kadınları ziyaret etti. Ağır işlerde erkeklerle yan yana, omuz omuza çalışarak kendini her alanda ispatlamış kadınları ziyaret eden FTSO Yöneticileri, emekçi kadınları işleri başında ziyaret ederek tebrik etti.
Ziyaretlere FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Angay, FTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Yasemin Çınar, Münüre Uysal ve Çiğdem Fidan katıldı.
FTSO’nun Kadınlar Günü kutlamaları ilk olarak Oda binası içerisinde başladı. Akif Arıcan, Odanın kadın çalışanlarını tek tek ziyaret ederek karanfil hediye etti.
“Şoförlük baba mesleği”
FTSO Yönetimi ve kadın girişimciler ilk olarak Sahil Birlik Taksi durağında çalışan Yasemin Günüç’ü ziyaret etti. Yasemin Günüç’ü işinin başında ziyaret eden FTSO Yöneticileri, Günüç’e başarılar diledi. Ziyaretlerin ötürü FTSO yöneticilerine ve kadın girişimcilere teşekkür eden Günüç, “Taksicilik baba mesleği. Kardeşim askere gittiğinde babama yardım amacıyla başladım. Kendimi geliştirdim. İşlerimi büyüttüm. 3 senedir bu işi yapıyorum. Fethiye küçük bir yer olduğu için herkes herkesi tanıyor. Bu nedenle hiç kaydı duymadım. Mesleğimi yapmaktan memnunum. Her kadının da yapabileceğine inanıyorum. Uzun yolculuklara da gidiyorum. Kadınlar, kadın sürücüyle yolculuk ettiklerinde daha rahat ediyorlar.” dedi.
Arzu Adalı, kışın hangarda yazın kendi teknesinde çalışıyor
FTSO Yönetimi tersanede tekne yapım, bakım-onarım işlerinde çalışan Arzu Adalı’yı ziyaret etti. Arzu Adalı ile çalıştığı teknenin yanı başında görüşen FTSO Yöneticileri, Arzu Adalı ile Fethiye’nin yat çekek yeri üzerine de kısa bir sohbet de gerçekleştirdi. Arzu Adalı, Akif Arıcan tarafından yat çekek yerinin Karaot’a taşınması hakkındaki görüşünün sorması üzerine “Yat çekek yerinin Karaot’a taşınması çok iyi olur ancak senelerdir olmadı. Herkes bunu bekliyor. Buradan binlerce kişi ekmek yiyor. Milyon dolarlık tekneler yapılıyor. Bunların iyi şartlarda yapılması halinde daha neler olur. İçeride çok güzel tekneler yapılıyor. Karaot’taki tesisi herkes dört gözle bekliyor. Kışın çamur içinde çalışıyoruz. Üstümüz kapalı değil. Ben daha güzel şartlarda daha iyi işler çıkacağına inanıyorum.” dedi.
Kışın hangarlarda çalıştığını belirten Arzu Adalı, “Kışın başka bir yerde çalıştım. Hangardaydım. Şimdi kendi teknemizin bakımını yapmak için işi bırakmak zorunda kaldım. Eşim de yardım ediyor. Kışın daha çok çalışıyoruz.” diye konuştu.
Arzu Adalının eşi kaptanlık yapıyor. Adalının ablası olan İlknur Aksak da yat kaptanlığı yapıyor ve iki kız kardeşler teknelerini yan yana getirip bakım yapıyorlar.
Mermere şekil veriyorlar
FTSO Yöneticileri Akademi Mermer’de çalışan kadın işleri de işyerlerinde, işlerinin başında ziyaret etti. Ziyaret sırasında işlerinin başında mermere şekil veren kadın işçilerle görüşen FTSO yöneticileri, yaptıkları iş ve işlemler hakkında kadın işçilerde bilgi aldı ve yapılan ürünleri inceledi. Fabrika sahibi Mehmet Türksan, FTSO yöneticileri ile yaptığı sohbette, kadın çalışanlardan çok memnun olduğu ifade etti