FTSO AKREDİTASYON ÇALIŞTAYINDA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO AKREDİTASYON ÇALIŞTAYINDA

Haber Tarihi: 21.10.2014

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) bu yıl 3'üncüsünü düzenlenen Akreditasyon Çalıştayı, akredite oda ve borsaların genel sekreterleri ile akreditasyon sorumlularını Antalya'da bir araya getirdi. Odaların hizmetlerinin Avrupa Standartlarına çıkarılmasını hedefleyen akreditasyon çalıştayı, 20 - 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Çalıştaya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Kullukçu ve Akreditasyon sorumlusu Deren Karasu katıldı.

Kısa adı TOBB olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince bu yıl 3'üncüsünü düzenlenen Akreditasyon Çalıştayı, akredite 152 oda ve borsanın genel sekreterleri ile akreditasyon sorumlularını Antalya'da bir araya getirdi. 20 Ekim Pazartesi Günü başlayan çalıştay 22 Ekim Çarşamba Günü sona erecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 2002 yılından itibaren uygulanan Oda ve Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında düzenlenen çalıştay ile akredite 152 oda, borsanın genel sekreterleri ile akreditasyon sorumluları arasında iyi uygulama paylaşımı amaçlanıyor. Söz konusu sistem ile oda ve borsa hizmetlerinin Avrupa Birliği standartlarına kavuşturulması hedefleniyor.

365 Oda Borsadan 152 Oda ve Borsanın katılımıyla gerçekleşen akreditasyon çalıştayında oda ve borsalar TOBB akreditasyon eğitimi yanı sıra birbirleri ile kıyas çalışması yapma fırsatı buldular.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Kullukçu ve Akreditasyon sorumlusu Deren Karasu’nun katıldığı eğitimde, Odalar iyi uygulamalarından örnekler verirken, kendilerini diğer odalarla kıyaslama imkanı da bulacaklar. Geçen yıl yapılan çalıştayda FTSO tarafından başarıyla uygulanan “Sizi Dinliyoruz”, “fethiyekariyer.com”, “Bölgesel toplantılar” ve “Müşterek Meslek Komiteleri Toplantıları” diğer akredite odalar tarafından ilgiyle karşılanmış, aynı uygulamaları yapmak isteyen Odalara FTSO tarafından destek verilmişti.