FTSO AYLIK FAALİYET RAPORU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası
Haber Galerisi

FTSO AYLIK FAALİYET RAPORU

Haber Tarihi: 21.02.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından 19.02.2013 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi odası Meğri Toplantı salonunda Ocak -Şubat ayları oda faaliyet raporunun basın toplantısını gerçekleştirdi. Bu süreçte oda faaliyetleri özetle;

ÜYE İŞLETMELER İÇİN MESLEKİ  KURSLAR DÜZENLEDİK

Üyelerimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için 2013 yılında mesleki eğitim alanında 2 adet kurs düzenledik. Bu kurslar üye memnuniyet anketinden üyelerimizin en çok talep ettiği kurslar olarak öne çıkmıştır.

Bunlardan ilki bilgisayar kursu olup  5 Şubat 2013'te 25 kişi ile başladı. İkinci kursumuz olan Sekreterlik ve Büro Yönetimi  kursu için kayıtlarımız devam etmektedir.  40 kişilik kayıt dolunca bu kursa da başlayacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde düzenlenen bu kursların sonunda  kursiyerlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı  sertifikası alacaklardır.

ODAMIZ BANKACILAR İLE TOPLANDI

Bilindiği üzere Odamız Fethiye’deki değişik sektör temsilcileriyle toplantılar yapmaktadır. Bu kapsamda   19 Ocak 2013 tarihinde bankacılar ile düzenlediğimiz toplantıda üyelerimizin finansman ihtiyacının karşılanması konusunu ele aldık.  Bankacılar da  Fethiye'de turizm sektörünün önemine dikkat çekerek daha fazla tanıtım yapılmasının önemine değindiler.

TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ” EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren iş sağlığı ve güvenliği yasası çerçevesinde   çalışanların almak zorunda olduğu bu eğitim odamızca ücretsiz olarak iki kez düzenlenmiştir. Yoğun talebin olduğu bu eğitimin, tüm üye işletmelerin çalışanlarının alması yasal bir zorunluluk.

Söz konusu eğitime taleplerin devam etmesi halinde odamız yine ücretsiz olarak bu eğitim serisine devam edecektir.

EMİTT FUARI`NDA FETHİYE TANITILDI

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT 2013) ilçemiz turizm ile ilgili tüm paydaşların yer aldığı ortak bir stantda tanıtıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu fuarın bizim için önemi ilçemizin alternatif turizm sporlarının öne  çıkarılması için bir fırsat olmasıdır. EMİTT Fuarı’nda odamız "Fethiye Yürüyüş Parkurları ve Alternatif Turizm Etkinlikleri" projesi sonucunda ortaya çıkan 38 adet yürüyüş yolunu tanıtmıştır. Bu amaçla odamız tarafından hazırlatılan kitap ve cd’den 1000’er adet dağıtılmıştır.

KOBİLERE KREDİ OLANAKLARI

Odamız daha önce olduğu gibi bankalarla uygun kredi protokolleri yapmaktadır. Türkiye Ekonomi Bankası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine 1 Şubat -30 Nisan 2013 tarihleri arasında 36 aya kadar vadeli, 3 ay ödemesiz dönem opsiyonu içeren, aylık %0,85 faiz oranı , 500 TL kredi masrafı olan ve maksimum 500,000 TL tutarında kredi imkanı sunmaktadır.

ÜYE ZİYARETLERİ

Şubat ayı boyunca üye ziyaretlerimiz devam etti. Toplamda 22 üyemizi iş yerlerinde ziyaret edip odamız ve faaliyetleri hakkında doğrudan görüşlerini aldık ve yaptığımız girişimler onları  doğrudan bilgilendirme fırsatı bulduk.

GENÇLERE İŞ FIRSATLARI

Umem Beceri’10 projesi kapsamında firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla İŞ-KUR aracılığı ile  4 yeni kurs daha açtık. Fethiye’deki işsiz gençlere meslek edindirilerek işe yerleştirilmesi için büyük çaba harcayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası daha fazla kurs açarak gençlere iş fırsatları yaratmayı hedeflemektedir.

KOBİLERİN FİNANSMAN KAYNAKLARINA ERİŞİMİ” EĞİTİMİ VERİLDİ

1-2 Şubat 2013 tarihlerinde Odamız  “Kobilerin Finansman Kaynaklarına Erişimi”  eğitimi düzenlendi. Bu eğitim ile üyelerimizin teşvik, fon ve hibe mekanizmalarına ulaşma ve bunları kullanma konusunda bilgiler sunuldu.

EUROVELO ÇALIŞTAYINA ODAMIZ KATILDI

Avrupa Parlamentosu Turizm ve Ulaşım Komitesi tarafından desteklenen Sürdürülebilir Turizm Modeli Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı çalıştayı,   14 Şubat 2013 tarihinde Muğla'da yapıldı.   Bu toplantıya katılmaktaki amacımız alternatif turizm olanaklarını Fethiye'ye getirmek ve Türkiye turizm pastasından Fethiye'nin aldığı payı büyütmektir.

TELEFERİK PROJESİNDE   SON DURUM

Odamızın şirketi Güçbirliği LTD. ŞTİ. tarafından sürdürülen teleferik projesi konusunda  yasal izin süreçlerini takip eden müşavir firma ile geçen hafta içinde bir toplantı düzenledik.

İzin sürecimiz Orman Bakanlığı ile Şehircilik Bakanlığı’nın ayrılmasından dolayı uzamıştı. Her iki bakanlıkla iletişime geçerek yetki sorunu  aştık. Bu hafta itibariyle  imar planı aşaması için gerekli olan izinlerin yüzde seksenini aldık.    Teleferik projesinin 1,5- 2 ay içinde ihaleye hazır hale gelmesini bekliyoruz.

Haber Galerisi
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) internet sitesinde, çerezler kullanılarak kişisel verileriniz işlenmektedir. Kesinlikle gerekli çerezler, web sitemizin çalışması amacıyla kullanılmaktadır. Kesinlikle gerekli olmayanlar ise, açık rıza vermeniz halinde sitemizin daha iyi hizmet edebilmesi ve kişiselleştirme (gizlilik tercihiniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) amaçlarıyla sınırlı olarak kullanılacaktır. Çerez tercihlerinizi panel vasıtasıyla yönetebilirsiniz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için web site gizlilik ve çerez politikasını , web sitemizi ziyaret etmeniz halinde işlenecek kişisel verileriniz için ise web sitesi aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.