FTSO Başkanı Akif Arıcan 2011 Yılını Değerlendirmesini Yaptı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO Başkanı Akif Arıcan 2011 Yılını Değerlendirmesini Yaptı

Haber Tarihi: 26.12.2011

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, basın mensuplarına 26.12.2011 tarihinde 2011 yılının genel değerlendirmesini yaptı.

Arıcan sözlerine, 2012 yılında herkesin hayal ettiğine kavuşmasını dileyerek başladı.  2011 yılında ülkemizin Avrupa düzeyinde olumlu büyüme trendleri gösterdiğini belirterek Dünya’da en hızlı büyüyen ekonomiler içerisine girdiğimizi dile getirdi. Arıcan, “Biz, tarım ve turizm bölgesi olarak arzu ettiğimiz seviyede değiliz. Bizler, bölgemizin güzelliklerini verimli hale getirmek için ortak akıl oluşturmalıyız. Bir araya gelip değerlerimizi verimli hale getirmeliyiz. Bu konuda oda olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Örneğin Babadağ projesi. Babadağ 10-15 yıldır aktif hale getirilemeyen bir projeydi. Biz bu projeye girdik ve adım adım ilerliyoruz. 2011 yılının 6. ayında Babadağ Mesire Yeri’nin ihalesini aldık. 2012 yılının yarısına kadar Teleferik Projesi için tüm izinleri almış olacağız. 2012 yılının 6. ya da 7. ayında teleferik projesinin ihalesini yapacağız. Ocak ayı sonuna kadar da ihale şartnameleri hazır olacaktır. İhaleden sonraki 1 yıllık süreç içerisinde de yani 2013 yılının 2. yarısından sonra teleferik projesi aktif hale gelecek. Odamızın faaliyetleri hızla devam ediyor. Hazırlayıp bölgemizin hizmetine sunduğumuz sosyo-ekonomik raporumuz bunun en büyük örneğidir. 2012 yılında da bölgemizin tanıtımında ve tanıtım organizasyonlarında verdiğimiz maddi ve manevi desteği devam ettireceğiz. 2011 yılının son Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı Ankara’da yapıldı. 30 konsey üyesinden biri olarak toplantıya katıldım. Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile Adalet Bakanımızın iştirak ettiği toplantıda konsey üyesi olarak biz de görüşlerimizi belirttik. Turizm konularıyla ve sorunlarımızla ilgili raporumu sunabileceğim ilgili bakanlar toplantıya katılmadılar. Bu sebeple TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bu konu hakkında görüştüm. Önümüzdeki dönemde yapılacak toplantıda Turizm Bakanımıza ve Orman Bakanımıza bölgemizin sorunlarını içeren raporumu sunacağım. 2012 yılının bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.” diyerek sözlerine son verdi.