FTSO Başkanı Akif Arıcan ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya’yı Ziyaret Ettiler - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 27.07.2011

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Tuna, Bodrum Ticaret Odası Başkan Vekili İbrahim Akkaya ve Dalaman Belediyesi meclis üyeleri; iki ülke arasındaki turizmi ve ticareti geliştirme amacıyla 20-25 Temmuz 2011 tarihleri arasında Litvanya’yı ziyaret ettiler.

16-22 Haziran 2011 tarihleri arasında Dalaman Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliği ve sponsorluğunda Litvanya basın heyeti bölgemizde ağırlanarak söz konusu heyete bölgemizin tarihi, turistik ve ticari yapısının tanıtımı yapılmıştı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Litvanya Basın Heyeti’ne FTSO Başkanı Akif Arıcan yaptığı konuşmada; bölge turizminin geliştirilmesi için bu tür tanıtım faaliyetlerinin olumlu etkisinin olduğunu ve odanın böyle bir organizasyon gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti vurgulamış, iki ülke arasındaki işbirliklerinin artması halinde bunun ticarete, turizme ve ekonomiye katkısı olacağını dile getirmişti.

Litvanya makamlarının daveti üzerine 20-25 Temmuz 2011 tarihleri arasında Litvanya’ya yapılan ziyarete Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz gittiler. İki ülke arasında işbirliğinin gelişmesi amacıyla yapılan bu etkinlik kapsamında ICC Vilnius Başkanı, Anyksciai Belediye Başkanlığı, Sanayiciler Odası Başkanlığı ziyaret edildi. Dalaman Belediyesi ve Anyksciai Belediyesi arasında kardeş kent ilişkilerinin geliştirilmesi ve iki belde arasında çeşitli ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Anyksciai Belediye Başkanı Sigutis Obelexıcıus ile Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz Kardeş Şehir Protokolü’nü imzaladılar. Anyksciai Belediye Başkanı Sigutis Obelexıcıus’a FTSO Başkanı Akif Arıcan tarafından ilçemizi tanıtan broşür, cd, harita ve posterlerden oluşan tanıtım paketi verildi.

ICC Başkanı ile yapılan görüşmeye Litvanya Ankara Büyükelçisi Vytautas Naudujas da katıldı. Toplantıda turizm ve öğrenci değişimi ile ilgili konular konuşuldu. ICC Vilnius Başkanlığı ve Sanayiciler Odası Başkanlığı, yapılan görüşmeler sonucunda olabilecek iş potansiyellerini kendi üyelerine duyuracaklarını belirttiler.