FTSO BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ZİYARET ETTİ. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ZİYARET ETTİ.

Haber Tarihi: 27.03.2014

30 Mart 2014 Pazar Günü Belediye Başkanlığı Seçimi öncesinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Fethiye Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ,Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Demokrat Partisi (DP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Belediye Başkan Adaylarını 27 Mart Perşembe günü Seçim Ofislerinde ziyaret etti.

Ziyarete Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik,Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Burhanettin Tuna,Günay Özütok,Yönetim Kurulu Üyelerinden Selamettin Yılmaz, Mehmet Adnan Bakırcı ve Meclis Üyesi Ruhi Özgün katıldı.

Yapılan ziyaretlerde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif ARICAN pazar günü gerçekleşecek seçim öncesi adaylara başarılar dileyip Fethiye’mize bu seçimlerin hayırlı olması diledi. Daha sonra Akif Arıcan tüm adaylara Fethiye’deki sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşan "FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ"ni tanıttı. Yapılan toplantılar sonucunda çıkan bilgileri belediye başkan adayları ile paylaşıp Fethiye ile ilgili oluşturulan beklentiler hakkında bilgi verdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Akif Arıcan’ın Belediye Başkan Adaylarıyla paylaştığı Fethiye’miz için beklentiler raporu aşağıda bilginize sunulmuştur.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği’nin amacı; Fethiye’nin sosyal, ekonomik, kültürel sorunlarına duyarlılık göstermek, gündeme taşımak, çözüm önerileri geliştirmek ve çözümüne yönelik kamu kurum ve kuruşları nezdinde takibini yapmak ile  Fethiye’de meslek kuruluşları arasında işbirliğini geliştirerek katılımcı yönetim bilincinin olgunlaşmasına katkıda bulunmaktır.

Bu kapsamda 6 Mart 2013 tarihinde yapılan toplantımızda 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımıza beklentilerimizi sunmak üzere   bir çalışma yaptık.

Ülkemizin önemli bir turizm kenti olan Fethiye’nin gelişimi için çözümünü arzuladığımız sorunlar şunlardır:

1.      Kent içi trafik sorununun bir an önce çözülmesi,

2.      Fethiye Limanın temizlenmesi ve denize girilebilmesi için çalışma başlatılması,

3.      Paspatur Çarşısı, kale ve anfi tiyatronun birlikte ele alınarak kent içi cazibe alanları yaratılması

4.      3. Etap Sahil bandında yapılaşmanın minimize edilerek rekreaktif amaçlı kullanılması

5.      Şehrin içinde kalan DSİ, Karayolları gibi hazineye ait arazilerin şehrin nefes borusu olacak şekilde yeşil alan  ve dinlence alanı olarak kullanılması

6.      Yaz aylarında tekne bağlanması konusunda ciddi sıkıntı yaşanmaktadır. 80- 100 yat kapasiteli yüzer iskele yapılması,

7.       Fethiye’nin önemli sektörlerinden birisi olan yat imalat sektörünün gelişimi için yat çekek yerinin şehir dışına taşınması,

8.      Fethiye’nin çevresiyle birlikte planlama yapılması, var olan planların da gözden geçirilmesi,

9.      Fethiye ve çevresinin reklam yüzü olabilecek Kaya Köyü’nde şu anda ciddi kaçak yapılaşma söz konusudur. Bunun için imar planı sorunun çözümlenmesi ve Levissi yerleşmesinin de yok olmasının önüne geçilmesi,

10.  Bölgenin gelişimi hedeflenirken doğa bir kenara atılmamalı, denize, toprağa, ağaca sahip çıkılmalıdır

Saygıdeğer Fethiye Kamuoyu,

Yukarıda somutlaştırarak belirttiğimiz sorunların tümü sürdürülebilir ve uzun vadeli planlama anlayışının olmamasından kaynaklanmaktadır. Fethiye’nin gelecek 50 ila 100 yıl sonraki nüfusu, ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tekrar bir planlamaya ihtiyacı vardır. Yaşanabilir, çağdaş bir şehir için çevreye ve insana duyarlı şehircilik ve planlama anlayışının hayata geçirilmesi biz Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği’nin en büyük arzusudur.