FTSO BİR YIL İÇİNDE DÖRT PROJESİNE DE DESTEK ALDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO BİR YIL İÇİNDE DÖRT PROJESİNE DE DESTEK ALDI

Haber Tarihi: 22.01.2014

Güney Ege Kalkınma Ajansı 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği’ne "Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi" ile başvuran Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası destek almaya hak kazandı. Bu proje ile birlikte son bir yıl içinde FTSO'nun  dört projesi mali destek aldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Fethiye'ye  Meslek Lisesi İşinin Güvencesi ,Rotamız Babadağ, Mükemmelik Yolundayız ve Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi projeleri ile toplamda 1.474.327 TL dışarıdan kaynak sağlamış oldu. GEKA'dan  alınacak 66,200 TL'lik destekle uygulanacak  proje ile Fethiye'ye yapılması düşünülen kruvaziyer limanının ekonomik, mali, sosyal tüm yönleri ile analizi yapılacak. Proje sonunda Fethiye'de kruvaziyer limanının yapılıp yapılmamasına ilişkin nesnel veriler ortaya çıkacak.

Proje kapsamında Fethiye’ye gelen nitelikli turist sayısını ve deniz turizmi ile ilgili yatırımların çekiciliğini arttırmak amacıyla bir araştırma ve planlama çalışması yapılacak. Projede danışmanların desteği ile, Fethiye Kruvaziyer Limanı'nın yapılacağı yerin tespiti coğrafi olarak belirlenecek. Limanın alt ve üstyapı nitelikleri karşılaştırma çalışması yapılacak ve limanın; pazarlama ilkeleri, mali ve ekonomik olarak ön yapılabilirliği Fethiye kruvaziyer limanı pazarlama stratejisi ile birlikte ortaya konacak.

Proje dahilinde paydaşların ve sektör temsilcilerinin katılımı ile Fethiye’nin kruvaziyer potansiyeli üzerine bir çalıştay düzenlenecek. Kruvaziyer turizmi konusunda uzman kişilerin desteği ile  ortalama 70 paydaşın katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayın ve yapılan çalışmaların sonuçları ile “Fethiye Kruvaziyer Liman Çalışması Sonuç Raporu” hazırlanıp, hem konu ile ilgili potansiyel yatırımcılara hem de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilecek