FTSO ÇALIŞANLARI İÇİN PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO ÇALIŞANLARI İÇİN PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Haber Tarihi: 26.06.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası GEKA'nın ( Güney Ege Kalkınma Ajansı) desteği ile KalDer tarafından verilen "EFQM Mükemmellik Modeli" eğitimlerini almaya devam ediyor.

24-25 Haziran 2013 tarihlerinde, toplam 16 saat süren "Problem Çözme Teknikleri Eğitimi", FTSO Meğri Salonunda FTSO personeli ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Uğur Çaçaron'un katılımı ile gerçekleştirildi.

KalDer'in tecrübeli eğitimcilerinden Taner Çavdar tarafından verilen eğitim'de PUKÖ döngüsü, İyileştirme Ekipleri Metodolojisi, Veri Toplama Teknikleri, Beyin Fırtınası , 5N1K, Pareto Analizi, Neden sonuç Şemaları ( Ishikawa Analizi)  konu başlıkları incelendi.

Eğitimin ikinci günü uygulama aşamasına geçilerek katılımcılar iki gruba ayrılarak öğrendikleri teknikleri FTSO bünyesinde tespit ettikleri sorunlara uyguladılar. Gün sonunda FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı'ya tespit edilen problemler ve çözüm önerileri hakkında sunumlar yapıldı.

İlki 11-12 Haziran 2013 tarihlerinde yapılan Model Eğitimlerinin tamamlanması ile Odamız "Mükemmellik Modeli"ni esas alarak özdeğerlendirmeyi sürekli bir gelişim aracı olarak kullanmaya başlayacaktır.