FTSO`DA BİLGİSAYAR DESTEKLİ HARİTA ÇİZİM KURSU SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`DA BİLGİSAYAR DESTEKLİ HARİTA ÇİZİM KURSU SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Haber Tarihi: 28.12.2012

Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu'nu başarıyla bitiren kursiyerler için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Salonu'nda bir sertifika töreni gerçekleştirildi. Gerçekleşen sertifika töreninde FTSO Başkanı Akif Arıcan'ın "İlçemizde   Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün hizmetlerinin layığıyla verilmesi için hizmet merkezinin Fethiye’de mutlaka açılmasına ihtiyaç vardır" talebine Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'dan müjde geldi. Milletvekili Boğa, "Fethiye'de İŞKUR Hizmet Birimi'nin açılacağına ilişkin söz aldık. Geçen Hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan özel ricada bulundum. İŞKUR işi, eğitimi vatandaşın ayağına getirmesi lazım dedim. Bakanımızdan da sözü aldık. İnşallah yeni yıl içerisinde İŞKUR Hizmet Birimi Fethiye'de açılır" dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Salonu'nda düzenlenen Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu sertifika törenine Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İŞKUR Muğla İl Müdürü H. İlyas Sarıyerli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, FTSO Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Baki Burucu, Okul Öğretmenleri, Kursiyerler katıldılar.

İŞKUR Hizmet Merkezinin Açılmasına İhtiyaç Var

Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu sertifika töreni açılış konuşmasını FTSO Başkanı Akif Arıcan yaptı. Başkan Arıcan sertifika töreninde; "Biz Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak Fethiye için ihtiyaç olarak değerlendirilen hiç bir konuda sorumluluktan kaçmıyoruz. UMEM Beceri 10 Projesinin yanı sıra Odamız ile  İŞKUR arasında imzalanan protokolle Odamızda kurulan İŞKUR Temsilciliği altında işsizlerimize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz... Ancak 180 bin nüfusa sahip, her geçen gün büyük şehirlerden göç alan işsizliğin ve nitelikli işgücü  ihtiyacının  her geçen gün  arttığı ilçemizde Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün hizmetlerinin layığıyla verilmesi için hizmet merkezinin Fethiye’de mutlaka açılmasına ihtiyaç vardır. Çalışma ve İş Kurumu hizmet  merkezinin Fethiye’ye açılması için Fethiyeliler olarak bizlere çok iş düşmektedir. Ayrıca bölge milletvekillerimizin de bu konuya duyarlılık göstereceğine inanıyorum. Sözlerime burada son verirken 14 adet kursiyerimize,  bu kursların Fethiye’de başarıyla gerçekleştiren Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Fethiye Endüstri Meslek Lisesi Müdürümüze ve Kurs Öğretmenimize teşekkürlerimi özel olarak sunuyorum" dedi.

Milletvekili Boğa: Bakanımızdan Sözünü Aldım

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan'ın İŞKUR Hizmet Birimi açılması talebine Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'dan zaman geçirmeksizin müjdeli haber geldi. Ak Parti Milletvekili Boğa, "İŞKUR'dan sertifika almış arkadaşlarımızı işe alırsanız SGK priminizin önemli bir kısmını devlet ödüyor. Sizin de beceri kazanmış insanlara ihtiyacınız var. Fethiye'de İŞKUR Hizmet Birimi'nin açılacağına ilişkin söz aldık. Geçen Hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan özel ricada bulundum. İŞKUR işi, eğitimi vatandaşın ayağına getirmesi lazım dedim.  Bakanımızdan da sözü aldık. İnşallah yeni yıl içerisinde İŞKUR Hizmet Birimi Fethiye'de açılır...İŞKUR 8-12 sınıf öğrencilerin meslek seçiminde de yardımcı olacak" bilgisini verdi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar'ın görevine asaleten atandığını da müjdelerken, Seydikemer'in ilçe olması ardından yapılacak çalışmaları şu şekilde özetledi: "Seydikemer'in 3. sınıf ilçe olması için mücadele veriyoruz. Dördüncü sınıf ilçe olursa gelen Kaymakam iki yıl kalabiliyor. Kucağımızda nur topu gibi bir ilçemiz oldu. Onu hep beraber büyüteceğiz. Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü gibi yetkililer 2013 yılı başlarında atanarak görevine başlayacaklardır."

Sarıyerli: Kapımız ve Gönlümüz Açık

İŞKUR Muğla İl Müdürü H. İlyas Sarıyerli düzenlenen sertifika töreninde  "Bu eğitim faaliyetlerine destek verdiğimiz için ne kadar mutluluk duysak azdır. Biz fikir işçisiyiz. Milletvekilimiz bize çok büyük destek oluyorlar. Kapımız ve gönlümüz açık. Dairemize de bekliyoruz" dedi.

Kursiyerler İşe Yerleştirilmeyi Bekliyor

Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu'nun hayata geçirilmesinde emeği geçen Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Harita Kadastro Alan Şefi Taner Çalışkan: "Kursumuz 1 Ekim 2012 tarihinde başlamıştır. 21 Aralık 2012 tarihinde sona ermiştir. Kurs toplam 450 saat olarak gerçekleşmiştir. Kursiyerlerimiz sertifika almanın mutluluğunu yaşarken; işe yerleştirilmeyi de yetkililerimizden ümitle beklemektedir. En az yüzde 50'sinin kalıcı bir işe yerleştiğini İnşallah görürüz" temennisinde bulundu.

Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu kursiyerleri adına konuşma ise  Hazel Yeşim Akçay'dan geldi. Akçay," Bizimle çok ilgilendiler. Tüm öğretmenlerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyorum. Sıfırdan başladık. Meslek öğrendik. İyi bir yerde olduğumuzu işyerlerimize alnımız ak gideceğimizi düşünüyoruz. Şimdi staj zamanı. Staj sonunda her birimiz gönlümüzdeki işi yapmayı diliyoruz" şeklinde konuştu.

FTSO Likya Salonu'nda düzenlenen Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu yapılan konuşmaların ardından 14 kursiyere çiçek ve sertifikalarının yetkililerce verilmesiyle sona erdi.