FTSO’da “Gıda Güvenliği ve Hijyen” Konulu Seminer Düzenlendi
(15 Mart 2011 Salı)
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile TSE (Türk Standartları Enstitüsü) işbirliğinde, bugün (15 Mart 2011 Salı) “Gıda Güvenliği ve Hijyen” konulu seminer düzenlendi.
Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü memurları, Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri, , gıda mühendisleri, aşçılar, restoran şefleri ve gıda sektöründe hizmet veren yaklaşık olarak 40 kişinin katıldığı seminerde aşağıdaki konular aktarıldı;
· Hammadde Üretimi,
· Kuruluş Yerleşimi,
· Depolama,
· Temizlik Ve Hijyen Faaliyetleri,
· Kişisel Hijyen,
· Taşıma Faaliyetleri
TSE eğitmenlerinden Ümmihan ÖZBEY tarafından verilen 1 günlük seminer sonunda katılımcılara TSE onaylı sertifikalarının takdim edileceği belirtildi.
Düzenlen bu seminer ile üründe ve ürün işleme ortamında, güvenilir gıda üretmek ve sunmak için gıda güvenliği tehlikelerinin belirlenmesi ve kontrolüne yönelik detaylı bilgiler verildi. Katılımcılar edindikleri bilgilerin hem kendi işletmelerinde hem de özel hayatlarında gerekli olduğunu ifade etti.