FTSO`da İlkyardım Eğitimi Düzenlendi(6-7 Nisan 2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`da İlkyardım Eğitimi Düzenlendi(6-7 Nisan 2011)

Haber Tarihi: 11.04.2011

6-7 Nisan 2011 tarihlerinde FTSO’da düzenlenen İlkyardım Eğitimi başarıyla tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde 6-7 Nisan 2011 tarihlerinde düzenlenen İlkyardım eğitimine Esnaf Hastanesi, Ölüdeniz Belcekız Otel, Montana Pine Resort, Karbel Otel çalışanları ile daha birçok işletme sahibinden oluşan 30 kişilik katılım oldu.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden Oğuzhan Akdenizli tarafından verilen eğitim sonunda katılımcılardan uygulama ve yazılı sınavları başarıyla geçenlere Muğla İl Sağlık Müdürlüğünce Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalarının takdim edileceği belirtildi.

İlkyardım Yönetmeliği’nin 16.maddesi gereğince tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere en az “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış ilkyardımcının bulundurulması zorunludur. Bu amaçla söz konusu eğitimde ilk yardım konusunda temel bilgilerin verilmesi ve acil durumlarda hasta ya da kazazedeye yaklaşım ve müdahale konusunda temel becerilerin kazandırılması amaçlanmıştır.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği bu eğitim yasal zorunluluktan ziyade bir sorumluluk olup, İlkyardım gibi önemli bir eğitim ile gerek kişilerin bilinçlenmesini sağlamak, gerekse işletmelerin ilkyardım yönetmeliği kapsamında işyeri sağlığı ve iş güvenliği açısından ilkyardım eğitimi almış personel gereksinimini karşılamak amaçlandı. 2 gün süren bu eğitim boyunca katılımcılara aşağıdaki konular aktarıldı.

·         İlk yardımın temel ilkeleri

·         Kalp masajı ve suni solunum

·         Yabancı cisim aspirasyonu

·         Kanamalar, yaralanmalar, travmalar, kırık-çıkık ve burkulmalar