FTSO’DA İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİLİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’DA İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİLİYOR

Haber Tarihi: 20.06.2013

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının zorunlu tuttuğu iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri  FTSO’da düzenlenmeye devam ediliyor.

15 Mayıs 2013 tarihinde ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK resmi gazetede yayınlandı. Bu kapsamda eğitim ile ilgili yapılan düzenlemede az tehlikeli işyerlerinde çalışanların en az 8 saat, tehlikeli işlerlerinde çalışanların en az 12 saat, çok tehlikeli işyerlerinde çalışanların en az 16 saat eğitim almaları gerektiği belirtilmektedir. Yeni yönetmelik ile eğitim saatleri en az 8 saat olarak belirlendiğinden FTSO’da verilen eğitimlerin saatleri yönetmeliğe uygun olarak düzenlendi. Bu nedenle eğitimler 2 güne yayılarak günde 4’er saat olarak verilmeye başlandı.

Piyasa fiyatı kişi başı 35-45 TL arasında değişen eğitimler FTSO üyelerine ve üye çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor.

Daha önce FTSO üyelerinden gelen talepler doğrultusunda yine ücretsiz olarak düzenlenen eğitimler son gruplarla birlikte FTSO’da 7. Kez düzenlenerek toplamda 380 kişiye eğitim hizmeti sağlandı.

18-19 Haziran 2013 tarihlerinde FTSO Likya Salonunda verilen eğitimler sonunda  sınav yapıldı ve 120 üyemiz daha FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın elinden sertifikalarını aldı.

Eğitimler İş Güvenliği Uzmanı Nurcan KADIKÖYLÜOĞLU ve İş Yeri Hekimi Dr. Ercan KİT tarafından verildi.