FTSO’DA U-ETDS VE SAYISAL TAKOGRAF BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’DA U-ETDS VE SAYISAL TAKOGRAF BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Haber Tarihi: 22.11.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mevzuat ve Belgelendirme Daire Başkanlığı iş birliğinde Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi” ve “Sayısal Takograf” konulu  bilgilendirme toplantısı 22 Kasım 2019 Cuma günü FTSO Likya Toplantı salonunda yapıldı.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mevzuat ve Belgelendirme Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Dairesi AB Uzmanı Hasan Boz ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Dairesi Bilgi İşlem Uzmanı Mithat Yıldız’ın sunumları ile gerçekleşen bilgilendirme toplantısına T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İzmir III. Bölge Müdürlüğü temsilcileri Mustafa Selami Hozman, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, Odamız 12 Nolu Meslek Komitesi üyeleri  ve ilgili  Odamız üyeleri katıldı.

Toplantıda 31.12.2019 tarihi itibariyle uygulamaya geçilecek olan Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde adlarına K1, K3, C2, C3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların, faaliyetlerine ilişkin bilgileri Bakanlıkça oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS), elektronik olarak bilgi göndermeleri konusunda bilgi verildi ve ayrıca yetki belgesi sahiplerinin, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivleme ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine gönderme zorunluluğunun ise 01.01.2020 tarihinden itibaren uygulamaya geçileceği hususuna dikkat çekildi.

Sayısal Takograf uygulamaları hakkında da ayrıntılı bilgilerin verildiği toplantı sonunda katılımcıların soru ve cevapları ile toplantı sonlandırıldı.