FTSO`da Yaratıcı Düşüncenin Temelleri Konulu Seminer Yapıldı(25.02.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`da Yaratıcı Düşüncenin Temelleri Konulu Seminer Yapıldı(25.02.2011)

Haber Tarihi: 28.02.2011

İNOTurizm Projesi Kapsamında “Yaratıcı Düşüncenin Temelleri” Konulu Atölye Çalışması Yapıldı

İNOTurizm Projesi kapsamında 25.02.2011 Cuma günü Odamızda gerçekleştirilen Yönlendirme Komite Toplantısının ardından 14.00-17.00 saatleri arasında Prof. Dr. İsmail ÜSTEL tarafından “Yaratıcı Düşüncenin Temelleri” konulu atölye çalışması yapıldı.

Proje paydaşlarının ve turizm ile ilgili tarafların yer aldığı ve yaklaşık olarak 30 kişinin katıldığı 3 saatlik “Yaratıcılık” konulu atölye çalışmasında katılımcılara aşağıdaki konular aktarıldı.

• İnovasyon,
  • Yaratıcı Düşünce,
  • Yaratıcı Düşüncenin İş Dünyasına Katkıları,
  • Çevik Yaratıcılık Becerisi,
  • Yaratıcılık ARGE’si,
  • Yaratıcı Düşünce Cevheri,
  • Yaratıcı Düşünce Süreci
  • Yaratıcı Bireylerin Karakteristik Özellikleri,
  • Müşteri Odaklı Yaratıcı Düşünce Tetiklemesi

Öte yandan, İNOTurizm Projesinin görsel unsurlarda yer verilen “ÇEKİÇ” simgesinin alışkanlıkları, paradigmaları, sektör körlüğünü kırmak ve  kavramların ötesine geçmek anlamına geldiği ve aynı zamanda fayda sağlayan yaratıcı yenilikçilik kavramının çivilerini çakmak olarak çağrışım yapması gerektiği belirtildi. İnovasyon kavramının hammaddesinin yaratıcı düşünce , yaratıcı yenilikçilik olduğu ve yaratıcı düşünce ile kalıpların ötesine geçebilmenin, yaşama taze açıdan bakabilmenin ve alışılmışın dışına çıkabilmenin amaçlandığı dile getirildi.

Fayda sağlayıcı unsurlara ilişkin öneriler ve yaratıcı düşünce tetiklemesine yönelik grup çalışmaları ile desteklenen “Yaratıcı Düşüncenin Temelleri” konulu atölye çalışmalarına, 4 Mart 2011 Cuma   günü devam edileceği bildirildi. Öte yandan  FTSO koordinasyonunda geliştirilecek olan ve ilki 25.02.2011 Cuma günü yapılan “Yaratıcılık” konulu seminerin, “Stratejik Pazarlama” ve “Fayda Tasarımları” seminerleri  ile Mart ve Nisan aylarına kadar devam edeceği katılımcılara iletildi.

Turizmde yenilikçiliğe dayalı hizmet sunumu geliştirmek amacıyla yapılacak olan tüm eğitim/seminer ve atölye çalışmalarına turizm ile ilgili tüm tarafların ve paydaşlarının katılımlarının beklendiği belirtildi.