FTSO`da Yaratıcılık Nedir? Semineri Düzenlendi (19.03.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`da Yaratıcılık Nedir? Semineri Düzenlendi (19.03.2011)

Haber Tarihi: 21.03.2011

FTSO’ da YARATICILIK NEDİR? SEMİNERİ DÜZENLENDİ

(19 Mart 2011)

19 Mart 2011 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile İzgören&Akın Eğitim ve Danışmanlık Firması işbirliğinde Dr. Tülay ÜSTÜNDAĞ tarafından “Yaratıcılık” konulu seminer düzenlendi.

1 gün 6 saat süren seminere, FTSO personeli, LykiaWorld Ölüdeniz Tatil Köyü, Azda Alda Alışveriş Merkezi çalışanları gibi bir çok otel, restoran ve işletmecinin olduğu 30 kişilik katılım oldu.

Seminerde katılımcılara aşağıdaki konu başlıkları hakkında bilgiler verildi;

·         Yaratıcı Bireylerin Ortak Özellikleri

·         Yaratıcılığın Önündeki Engeller

·         Bireysel Engeller

·         Kurumsal Engeller

·         Toplumsal Engeller

·         Nasıl Yaratıcı Olunur?

·         Beyin Lobları?

·         Çok Yönlü Zeka?

Yaratıcılığın temelinin özgünlük, akıcılık ve esneklik olduğu ifade edilirken, yaratıcı bireylerin bilgi sahibi, risk alan, özgür düşünen, yüksek enerjili, mizahi, hayalci maceracı kişilik özelliklerine sahip olduğu belirtildi. Yaratıcılığın, nesnelerin işlevlerini değiştirmek, esinlenmek, ilişki kurmak, sorun çözmek, sağ –sol eli, kolu sürekli birlikte kullanmak, beslenmeye özen göstermek, düşüncelerde esnek olmak ve hayal kurmak gibi özellikler ile geliştirilebileceği ifade edildi.

Grup çalışmaları ve oyunlar ile desteklenen “Yaratıcılık” ile ilgili seminerde anlatılan bilgilerin pekiştirilmesi açısından

Önerilen Kitap İsimleri

·         Yaratıcı Zekanın Gücü – Tony Buzan