FTSO’daki toplantıda gümrükleme süreçleri ele alındı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’daki toplantıda gümrükleme süreçleri ele alındı

Haber Tarihi: 10.12.2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gümrük müşavirliği ve gümrükleme firmalarının yetkilileriyle toplantı düzenlendi. Toplantıda, bölgenin yaş sebze meyve ihracat kapasitesi, dış ticaret yapılan ülkelerdeki uygulama ve anlaşmalara dair değişiklikler ile gümrük süreçleri konuşuldu.

FTSO Meğri Salonu’nda 09 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu, gümrük müşavirliği ve gümrükleme firmalarının yetkilileri Ahmet Duman, Gökhan Tombuloğlu, Ümit Keskin, Menderes Atalay, Uğur Özen, Hakan Hüseyin Uçar ve Raşit Dağ, FTSO Dış Ticaret ve Sanayi Birimi Sorumlusu Özge Ertürk Hakanoğlu, AR-GE ve Projeler Birimi sorumluları Kemal Köse ve İrem Karacan katıldı.

“FTSO tüm imkânlarını seferber edecek”

Toplantıda ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi’nin (MEDOS) hızlı ve etkin kullanımına ilişkin alınabilecek önlemler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Fethiye ve Seydikemer’in yaş sebze meyve ihracat kapasitesi, dış ticaret yapılan ülkelerdeki uygulamalara dair değişiklikler ile firmaların gümrük süreçlerinin irdelendiği toplantıda katılımcılara seslenen FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu gümrük müşavirliği ve gümrükleme firmaları ile işbirliği içinde çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. İhracat ve gümrük işlemlerinin sekteye uğramaması için MEDOS sistemine girilen belgelerin mesai mefhumu olmaksızın 7/24 onaylandığını belirten Genel Sekreter Kullukçu, ihracatçıların sorunlarına çözüm üretmek ve işlerini kolaylaştırmak için FTSO’nun tüm imkânlarını seferber etmeye devam edeceklerini kaydetti.