FTSO`dan 10 Ocak Gazeteciler Günü Etkinliği - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`dan 10 Ocak Gazeteciler Günü Etkinliği

Haber Tarihi: 11.01.2011

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif ARICAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri 10 Ocak 2010 Çalışan Gazeteciler Günü olması münasebetiyle Fethiye’de yerel basın kamu ve kuruluşları temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelerek, basın emekçilerinin, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili açıklamada bulunan Akif ARICAN; “Zaman zaman oldukça zor koşullarda ve çetin şartlarda çalışmak durumunda kalan basın emekçilerinin insanlara doğru haber ve bilgi akışı sağlamak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek konusunda büyük sorumluluk gerektiren görevleri var. Bu büyük sorumluluk ışığında, ilçemizde görev alan yerel ve ulusal basın mensuplarının görevlerini ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri en doğru haberi insanlara ulaştırmak açısından son derece önemlidir. Zor şartlarda çalışan basın emekçilerin bu büyük sorumluluğu yerine getirirken sahip oldukları çalışma şartlarının da iyileştirilmesi hem yerel basının güçlenmesi hem de basın emekçilerinin daha iyi şartlarda çalışması açısından önem arz etmektedir.” dedi.

Kahvaltı boyunca Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2010 faaliyetleri hakkında da bilgi veren ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akif ARICAN 2010 yılı boyunca Fethiye’nin uluslar arası ve ülke içindeki fuarlarda temsil edildiğini, Oda üyelerine yönelik 15 eğitim faaliyeti düzenlediklerini, üyelerle iletişim konusuna ayrıca önem verdiklerini, bu konuda hem birebir ziyaretlerle hem de bölgesel toplantılarla üyelerle bir araya gelip, sorunları tespit etmek ve çözmek konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Fethiye’nin sorunlarını tespit etmek; tespit edilen sorunları kamuoyuyla paylaşmak ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile Bakanlıklara iletmek ve anılan sorunların takipçisi olmak konusuna özel önem verdiklerini ifade eden Arıcan, Kurvaziyer Liman, Kayaköy’ün restorasyonu, Babadağ Teleferik projesi, Herşey Dâhil sistemi, Telmessos Antik Tiyatrosu, Amintas Kaya Mezarlarının restorasyonu konularında ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve olumlu gelişmeler kaydettiklerini söyledi.

Ayrıca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bugüne kadar toplam 1174 tane işletmenin KOSGEB’e kaydının gerçekleştirildiğini ifade eden Arıcan, Ekim-Kasım-Aralık üç aylık dönemde 311 tane yeni kayıt, 217 tane de güncelleme işlemi yapıldığı bilgisini verdi.

FTSO olarak Araştırma, Rapor ve Proje konularına da öncelik verdiklerini belirten Arıcan, 2011 Şubat ayında, KOSGEB tarafından onaylanan “Turizm’de İnovasyon Projesi’ne” başlayacaklarını söyledi.

Arıcan, 2010 yılında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oda ve borsaların hizmet kalitesinin mükemmele ulaşması ve kurumsal kapasitelerinin arttırılması için geliştirilen Oda ve Borsa Akreditasyon projesi kapsamında yapılan akreditasyon denetimini başarıyla tamamladığını ifade etti.