FTSO `DAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO `DAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Haber Tarihi: 24.07.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Fethiye’deki ve ülkemizdeki tüm  basın  mensubu arkadaşlarımızın ''Gazeteciler ve Basın Bayramını"kutluyoruz.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan basın  mensubu  arkadaşlarımızın  bu önemli  günleri  için;

" 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Haberlerin, düşüncelerin, bilgilerin iletilmesine aracılık ederek toplumun bilgilendirilmesini; farklı fikirlerin dile getirilmesini ve tartışılmasını sağlayan basın, demokrasinin işleyişinde çok önemli bir role sahiptir.

Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, özel yaşam alanına saygı göstermelidir.

Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli daha ileri bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi ve basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın çalışanlarının bu sene 106. sı kutlanan "Gazeteciler ve Basın Bayramını"kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.