FTSO’ DAN 8 MART ETKİNLİĞİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’ DAN 8 MART ETKİNLİĞİ

Haber Tarihi: 10.03.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle oda üyesi iş kadınlarına ve Fethiyeli bayanlara kahvaltı etkinliği düzenlendi. Kahvaltı etkinliğinde KOSGEB kredi desteğiyle iş kuran girişimci kadınlara birer teşekkür plaketi verildi.

Matisse Restaurant düzenlenen kahvaltı etkinliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan bir de konuşma yaptı. FTSO Başkanı Akif Arıcan konuşmasında “özel günlerin toplantılarla ve etkinliklerle anılması veya kutlanması artık adetten oldu. Fakat bu özel günde söylenilen, konuşulan ve mesaj verilen konuların hayata geçirilmesi gerekir. Sadece senede bir gün kadınların gününü kutlayarak, süslü konuşmalar yaparak veya bir araya gelip sloganlar atarak bulunduğumuz noktadan bir adım daha öteye geçmek mümkün olmamaktadır. Özellikle son yıllarda kadına olan şiddet ile kadınlarımız gündeme gelmektedir. Ne yazık ki kadına uygulanan şiddetten dolayı ülkemiz, gelişmiş ülkeler içinde utanç duyulacak bir noktadadır. Hem iktidar hem de muhalefet partileri uzlaşarak bu konunun üzerinde önemle durmuş ve ilgili kanun ve yönetmeliklerin çıkması ile birlikte önemli gelişmeler ülkemizde de  sağlanmıştır. Ancak  bazı toplumsal olayların önüne geçilememiştir.Kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun her alanında kadınlarımız eşit haklara sahip olmalı ve eşit muamele görmelidir; kadınlarımızın eğitim düzeyinin yükseltilmesi, meslek sahibi olması, ekonomiye ve iş gücüne daha çok katılması gerekmektedir. Biz FTSO olarak kadın girişimcilerin ilçemizde artması için her türlü desteği vermek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde kadın girişimcilerin sayısı  daha çok artacaktır. Bununla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Kadınlarımızın oda üyesi olarak sayısı   artacak ve oda bünyesinde çeşitli kademelerde daha çok görev alacaklardır. Böylece odamız daha çok ivme kazanan  örnek bir kurum haline gelecektir. Bu anlamlı gününüzü kutluyorum” dedi.

FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı da günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaparak kadın girişimcilerin sayısının artacağını  ifade ederek; ilçemizde iş kuran kadın sayısını arttırmak için FTSO’nun yapacağı  çalışmalar hakkında bilgi verdi.