FTSO’DAN 820 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE DESTEĞİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’DAN 820 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE DESTEĞİ

Haber Tarihi: 17.09.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının geleneksel kırtasiye desteği okulların açıldığı ilk gün ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edildi. 820 adet okul çantası içindeki kırtasiye malzemeleri ile birlikte Fethiye ve Seydikemer bölgesindeki okullara dağıtıldı.

Her yıl geleneksel olarak eğitim-öğretim yılı başında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan kırtasiye desteği bu yıl okulların açıldığı ilk gün olan 17 Eylül Pazartesi günü ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edilmek üzere okul idarecilerine ulaştırıldı.

FTSO’nun bağlı olduğu üst birliği olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bu yıl FTSO’ya kırtasiye desteği için 40 Bin TL bütçe ayrıldı. FTSO Yönetim Kurulu tarafından kırtasiyelerden alınan teklifler değerlendirildi. 40 Bin TL ile 820 adet çanta ve kırtasiye malzemesi alındı.

Yönetime gelmeden önce eğitime büyük önem ve destek vereceklerinin sözünü hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı kırtasiye desteğinin zamanında ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşması için çalışmalara iki ay önceden başladıklarını kaydetti. Çıralı  “2018-2019 eğitim-öğretim yılı bu hafta itibariyle başladı. Tüm öğretmen öğrenci ve velilerimize başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Bilindiği gibi Oda/Borsa camiası olarak her yıl kırtasiye desteğinde bulunuyoruz. Bu desteğe kaynak bağlı olduğumuz birlik olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden sağlanıyor. Ancak kaynağın Odaya ulaşması satın almanın gerçekleşmesi ve dağıtımın yapılması derken her yıl çok geç kalıyordu. Malzemeler 1-2 ay sonra öğrencilere ulaşıyordu. Bu sene bunun önüne geçmek için biz yeni yönetim olarak konuyu iki ay önceden meclisimizin gündemine taşıdık. TOBB’dan para gelmesini beklemeyelim satın almayı yapalım gelen para eksik kalırsa üzerini Odadan tamamlayalım diye meclisimize öneride bulunduk. Meclis üyelerimiz de kabul ettiler. Geçtiğimiz hafta 820 adet çanta hazır bir şekilde Odamıza geldi. Okulların ilk günü de Oda personelimiz tarafından okullara dağıtıldı. Ben işbirliklerinden ötürü tedarikçilerimize Oda meclisimize ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.