FTSO’DAN “AB PAZARINA YÖNELİK DIŞ TİCARET EĞİTİMİ” - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’DAN “AB PAZARINA YÖNELİK DIŞ TİCARET EĞİTİMİ”

Haber Tarihi: 12.09.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), ihracat yapan veya ihracat yapma potansiyeli olan firmalara yönelik düzenlediği ücretsiz eğitimlere bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda FTSO, 17-18 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenecek eğitime ev sahipliği yapacak.

Fethiye-Seydikemer bölgesinde dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla geliştirdiği projelerle öne çıkan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları devam ediyor. İhracat yapan veya ihracat yapma potansiyeli olan firmaları iç ve dış pazarlardaki farklı alıcılar ile buluşturmak, yurtdışı pazarlarını genişletmek ve ihracat kapasitelerini artırmaları amacıyla eğitimler düzenleyen ve firmalara danışmanlık yapan FTSO, üyelerinin bölgede faaliyet gösteren firmaların dış ticaret süreçleri ve mevzuat hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak adına düzenlediği ücretsiz eğitimlere bir yenisini daha ekledi. FTSO Hizmet binasında 17-18 Eylül 2019 tarihlerinde “AB Pazarına Yönelik Dış Ticaret Eğitimi” düzenlenecek.

FTSO Başkanı Çıralı’dan davet

İhracat yapan, ihracat yapma potansiyeli olan ve dış pazarını genişletmeyi hedefleyen firma yetkililerini FTSO’nin ev sahipliği yapacağı  “AB Pazarına Yönelik Dış Ticaret Eğitimi”ne davet eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, şunları söyledi:

“Ekonomik kalkınmada üretmek kadar önemli olan bir diğer faaliyet de üretilen ürünlerin yurtdışı pazarlarında da yer almasını sağlamak, yani dış ticaret ve özellikle ihracat faaliyetlerinde bulunabilmektir. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sadece lokomotif sektörümüz olan turizm sektörünü değil, tüm sektörleri yakından takip ediyoruz. FTSO olarak üyelerimizin ve bölgemizdeki firmalarımızın dış ticaret kapasitelerini artırmak, yurtdışı pazarlarına ulaşımını kolaylaştırmak ve yeni pazarlar bulabilmelerini sağlamak için gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerde yanındayız. Bu noktada ihracat yapan veya ihracat yapma potansiyeli olan tüm firmalarımızı iç ve dış pazarlardaki farklı alıcılar ile buluşturmak, yurtdışı pazarlarını genişletmek ve ihracat kapasitelerini artırmak adına eğitimler düzenlemekte, onlara danışmanlık sağlamaktayız. Üyelerimizi ve tüm halkı dış ticaret süreçleri ve mevzuatları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amaçlı düzenlediğimiz ücretsiz eğitimlere bir yenisini daha ekliyoruz. Tüm sektörlerde faaliyet gösteren, ihracat yapan ve ihracat yapmak isteyen, ihracatın temel basamaklarını ve mevzuatını kavramak isteyen firma temsilcilerini üniversite öğrencilerimiz de dahil herkesi 17-18 Eylül 2019 tarihlerinde Odamızda düzenlenecek, ücretsiz “AB Pazarına Yönelik Dış Ticaret Eğitimi”ne, davet ediyoruz. 2 gün sürecek olan bu eğitimde, dış ticaret eğitmeni tarafından dış ticaret süreçleri, dış ticaret mevzuatı, ithalatçı ve ihracatçı olma şartları, ihracatta sağlanan devlet destekleri, hedef pazar ve müşteri analizi başlıklı konular aktarılacak. Eğitimimize üyelerimiz ve tüm halkımız davetlidir.”

INTERFRESH Fuarı 16-19 Ekim’de

Fethiye’nin diğer turizm bölgelerinden farklı ve üstün bir yanın da iklim ve coğrafi koşullarımızın uygunluğu sayesinde her geçen gün büyüyen tarım sektörü olduğunu vurgulayan Çıralı, şöyle devam etti:

“Bölgemizin başlıca geçimini sağladığı sektörlerden biri olan tarım sektöründeki potansiyeli güçlendirmek ve geliştirmek için Odamız adına var gücümüzle çalışmaktayız. Bu noktada üreticimizin, komisyoncumuzun, ve ihracatçımızın iç ve dış pazarlardaki farklı alıcılar ile buluşturmak, yurtdışı pazarlarını genişletmek ve ihracat kapasitelerini artırmak adına yapılacak önemli faaliyetlerden biri de fuarlara katılım sağlanmasıdır. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tarım sektöründe faaliyet gösteren yaş ve kuru meyve-sebze üretici ve tedarikçilerini, meyve-sebze işleme ve saklama tedarikçilerini, bu alanda paketleme, depolama ve ambalaj sanayinde faaliyet gösteren firmalar ile lojistik hizmetleri sunan firmaları,  organik ürün üretici ve tedarikçilerini, zirai ilaç firmalarını 16-19 Ekim tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan INTERFRESH Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı’na katılıma teşvik ediyoruz. Geçen yıl 26 farklı ülkeden ziyaretçi, 3 ülkeden katılımcı olmak üzere 112 toplam katılımcı ve 15 bin 554 ziyaretçi sayısı ile gerçekleştirilen fuarda, Odamız olarak üyelerimiz ile birlikte bölgemizi temsil etmek, ürünlerimizi tanıtmak ve yurtdışı firmaları ile birebir görüşme fırsatı yakalayarak firmalarımızın iş ve dış pazar ağlarını genişletmelerine katkı sağlamak istiyoruz.

“AB Pazarına Yönelik Dış Ticaret” eğitimi ve “INTERFRESH Yaş Sebze-Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı” hakkında detaylı bilgi, yardım ve destek talepleriniz için, Odamız bünyesinde bulunan Ar-Ge ve Uluslararası Birimi ile iletişime geçebilirsiniz.“