FTSO’DAN AKTAR’A ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’DAN AKTAR’A ZİYARET

Haber Tarihi: 12.10.2016

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü olarak yaklaşık bir ay önce göreve başlayan Mithat Aktar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Gürsu Özdemir ve Ömer Eriz, Muş’ta görev yaparken Fethiye Vergi Dairesi Müdürlüğü görevine atanan Mithat Aktar’ı ziyaret etti. Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Fethiye ekonomisi hakkında görüş alış verişinde bulunulurken, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda gündeme geldi.

Yaklaşık bir aydır Fethiye’de görev yaptığını belirten Mithat Aktar, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmalarını ilgi ile takip ettiğini kaydetti. Aktar, teleferik projesinin de dikkatini çektiğini söyledi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Aktar’a Babadağ Teleferik Projesi Hakkında bilgi verdi. Odanın Fethiye’nin çok sayıda ekonomik ve sosyal sorununu ele aldığını kaydeden Arıcan, bu sorunların ‘Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ ismi ile de kitaplaştırıldığını belirtti. Arıcan, bu kitapta bugüne kadar 165 soruna yer verildiğini, bu sorunlardan 37’sinin de çözüldüğünü kaydetti.

Ziyarette görüşülen konulardan birisi de Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun oldu. Kanunda ilk kez düzenli vergi ödeyen mükelleflere indirim yapılmasının dikkat çekici olduğun belirten FTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Gürsu Özdemir, dürüst mükellefin düşünülmesinin de sevindirici olduğunu kaydetti.