FTSO’DAN FAKÜLTEYE İÇİN BAĞIŞ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’DAN FAKÜLTEYE İÇİN BAĞIŞ

Haber Tarihi: 23.03.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, açılması için öncülüğünü yaptığı Fethiye İşletme Fakültesi için 200.00 TL bağışta bulundu.

Yapılan bağışla birlikte Fethiye İşletme Fakültesi'nin bir dersliğine ‘Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ ismi verilecek.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi 19 Şubat 2015 tarihinde yaptığı toplantıda, inşaatları devam eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi  binalarının bir an önce tamamlanması için 200,00 TL bağışta bulunma kararı alındı. 19 Mart 2015 tarihinde yapılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında hazırlanan sembolik çek toplantıya davet edilen Fethiye Yüksek Öğrenim Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği yöneticilerine teslim edildi.

Törene Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği yöneticileri katıldı.

İstediğiniz dersliğe “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası” ismini verebiliriz

Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı ve Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, törende yaptığı konuşmada, yapılan bağış için teşekkür etti. Gavcar, Oda yönetiminin istediği bir dersliğe Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası isminin verilmesini üniversite senatosundan da geçtiğini söyledi. Gavcar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizler Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği olarak bugüne kadar Fethiye’den 64 kişiyi ziyaret ettik. Başta meclis üyelerimize, bugüne kadar bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle Derneğimiz tarafından yaptırılan Fakülte B Blok’un kaba inşaatı bitmiştir. Çatısını bir hayırseverimiz yaptıracak. İki binamız devlet tarafından yaptırılıyor ve çok çok iyi gidiyor. Eğer bir aksilik olmaz ise bu yıl eylül ayında eğitim-öğretime orada başlayacağız. Biz Fethiyeliler olarak büyük düşünmemiz lazım. Türkiye’de 3 ilçede üniversite kurulmasına karar verildi. Neden Fethiye de olmasın? 490 dönüm yerimiz hazır. 7 tane fakülte sığacak bir alan. Yanında genişleme sağlanabilecek alanlar da var. Fethiye’deki bu alan Türkiye’deki pek çok üniversitenin alanından büyük. Fethiye'miz için bir kazanç olacaktır. İkinci fakültenin kurulması bakanlar kurulunda. İkinci fakülte Ziraat Fakültesi olacak. Üçüncü fakülte için ise görüşlerinizi bekliyoruz. Odamızdan fakültemizin amfisine odamızın isminin verilmesi yönünde talep geldi. Amfimiz yok ama istediğiniz bir dersliğe odamızın adını verebiliriz.”

Fethiye’de insanların bir araya gelerek yapamayacağı hiçbir şey yok

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan'da yaptığı konuşmada “Erdoğan Hocamızın başkanlığında dernek yönetimi olarak geçen yıldan bu yana her haftanın bir günü ziyaretlerde bulunduk. 64 kişiyi ziyaret ettik. Yapılan yardımlarla yaklaşık 1 trilyon 300 liraya ulaştık ve binamızın kabasını bitirdik. Demek ki Fethiye’de insanların bir araya gelerek yapamayacağı hiçbir şey yok. Muğla Üniversitesini her zaman örnek olarak görüyorum. Muğla ekonomisini ayakta tutan Muğla üniversitesi. Fethiye’de ikinci ve üçüncü fakültelerin kurulmasıyla, Fethiye üniversitesine dönüşmesiyle Fethiye ekonomisi gelişecek. Fethiye’ye çok büyük bir değer kattığımıza inanıyoruz. Ziyaret ettiğimiz 64 kişiden 60’ı destek verdi.” dedi.

Binanın tamamlanması için desteklerinizi bekliyoruz

Dernek tarafından yapılan binanın Fethiyelilerin bağışları ile yapıldığına dikkat çeken Arıcan, “Binamızın kabası bitti ama daha üçte birini tamamlamış durumdayız. 3’te ikisi duruyor. Binanın toplam maliyeti 4 trilyon. Biz bilinen kişileri ziyaret ediyoruz ama toplumumuzda tanınmamış birkaç kişi geldi ve fakülte inşaatı için önemli miktarlarda bağış yaptı. Geriye kalan bölümlerin tamamlanması için önümüzdeki dönemde de turizmcileri ziyaret edeceğiz. İşletme Fakültesi hepimizin yaptığı bir sinerji olacak. Çok ciddi başarı oldu.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sembolik çek takdim törenine geçildi. FTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri dernek yöneticileri ile birlikte 200,00 TL tutarındaki çeki tutarak basın mensuplarına poz verdi.