FTSO`DAN GENÇLERE SPOR ÇAĞRISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`DAN GENÇLERE SPOR ÇAĞRISI

Haber Tarihi: 17.04.2019

Gençlerin Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutulması ve Spora Teşvik Edilmesi amacı ile THK Fethiye Şubesi ve Başkent Havacılık’ın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Türkiye, İtalya, İspanya, Litvanya, Romanya, Letonya, Polonya, Portekiz, Bulgaristan ve Gürcistan’dan toplam 50 genç katılımcı Odamızı ziyaret etti. Proje kapsamında gerçekleşen ziyarete Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ev sahipliği yaptı. 10 ülkeden toplam 50 öğrencinin katıldığı ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı Odamızın çalışmaları ve Odamız bağlı ortaklığı Fethiye Güç Birliği Ltd. Şti.nin Babadağ’daki faaliyetleri, yamaç paraşütü sporunun gelişimi ve teleferiğin yapımı hakkında bilgi verdi ve gençlerin bölgemiz ticareti hakkındaki sorularını cevapladı. Çıralı Atatürk’ün yıllar önce ifade ettiği gibi sağlam kafanın sağlam vücutta olacağını vurgulayarak, gençlerin yüksek enerjilerinin sporla değerlendirilmesinin faydalarının altını çizdi ve anne ve babaları çocuklarını spora yönlendirmeleri yönünde çağrıda da bulundu.

Proje kapsamında 13-19 Nisan 2019 tarihleri arasında Fethiye’de bulunan 10 ülkeden toplam 50 genç Fethiye’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile tanışmasının yanı sıra bölgemizdeki spor olanakları ile de bilgi edinmekteler. Bu kapsamda Babadağ’a çıkacak genç konuklarımız dünyanın en güzel yamaç paraşütü parkurlarından olan Babadağ’da yamaç paraşütü sporunu da yapma fırsatı bulacaklar.