FTSO’DAN İLKYARDIM EĞİTİMİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’DAN İLKYARDIM EĞİTİMİ

Haber Tarihi: 06.10.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ilk yardım eğitimi 3-4 Ekim tarihlerinde FTSO binasında gerçekleştirildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyacı olan eğitimleri düzenlemeye devam ediyor.

FTSO, yasa ile işletmelere zorunlu hale getirilen ilk yardım sertifikası için kurs düzenledi. Kursa 13 kişi katıldı. 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenen eğitim FTSO Likya Salonunda yapıldı.  Eğitim, Cankurtaran OSGB eğitmenleri Dr. Ercan Kit ve İlk Yardım Eğitmeni Göksal Bulut tarafından verildi.

Eğitimde temel ilk yardım bilgisi uygulamalı olarak verildi. İki gün süren eğitimde temel ilk yardım bilgisinin yanı sıra hasta ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık-donma ve sıcak çarpmasında ilk yardım, kırık-çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulma konularında ilk yardım ve hasta taşıma teknikleri hakkında bilgi verildi.

Eğitimde katılımcılara ilk yardım eğitimi hakkında kitapçık dağıtıldı. Teorik eğitimin ardından materyaller aracılığıyla uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Katılımcıların sertifika alabilmeleri için gerekli olan teorik ve uygulamalı sınav 12 Ekim Pazartesi günü Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılacak.

Neden ilk yardım eğitimi alınmalıdır?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan İlk Yardım Yönetmeliği’ne göre işyerlerinde her 20 kişiden birinin ilkyardımcı olması, tehlikeli işler kapsamında olan işyerlerinde ise her 10 kişiden bir kişinin ilk yardımcı olması gerekmektedir. İlk yardım eğitimi alacak kişinin okur-yazar olması gereklidir. Alınan sertifikalar 3 yıl boyunca geçerli olmaktadır. İlkyardımcı sertifikası bulunan kişilerin 3 yıl sonra belgelerini yenilemek için tekrar sınava girmesi gerekiyor.