FTSO’DAN İLKYARDIM EĞİTİMİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’DAN İLKYARDIM EĞİTİMİ

Haber Tarihi: 07.04.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde 5-6 Nisan 2014 tarihlerinde Yat Butik Otelde İlkyardım eğitimi düzenlendi. FTSO üyeleri ve üye iş yerlerinde çalışanlardan oluşan 31 kişi eğitime katıldı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden Özgür Akın ve Yeşim Akın tarafından verilen eğitim sonunda katılımcılardan uygulama ve yazılı sınavları başarıyla geçenlere Muğla İl Sağlık Müdürlüğünce Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikaları verilecek.

İlkyardım Yönetmeliği’nin 16.maddesi gereğince : "Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere en az “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış ilkyardımcının bulundurulması zorunludur".

Söz konusu eğitimde ilk yardım konusunda temel bilgilerin verilmesi ve acil durumlarda hasta ya da kazazedeye yaklaşım ve müdahale konusunda temel becerilerin kazandırılması ile birlikte ilkyardım yönetmeliğine uygun ilkyardımcı yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği bu eğitim ile gerek kişilerin bilinçlenmesini sağlamak, gerekse işletmelerin ilkyardım yönetmeliği kapsamında işyeri sağlığı ve iş güvenliği açısından ilkyardım eğitimi almış personel gereksinimini karşılamak amaçlandı. İki gün süren eğitim boyunca katılımcılara aşağıdaki konular aktarıldı.

·         İlk yardımın ABC’si

·         Dış kalp masajı ve suni solunum

·         Şokta ilkyardım uygulamaları

·         Kanamalar, yaralanmalar, travmalar, kırık-çıkık ve burkulmalar