FTSO`dan Liman Başkanlığına Ziyaret - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`dan Liman Başkanlığına Ziyaret

Haber Tarihi: 19.07.2012

18.07.2012 Çarşamba günü Saat 14:00`de, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile FTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Uğur Çaçaron, Fethiye Liman Başkanı Galip Avcı`ya makamında bir nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette Fethiye`ye yapılması planlanan kruvaziyer liman ve limanda yaşanan problemler  ile ilgili görüş alış-verişinde bulunuldu.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, ``Fethiye Liman`ının doğru bir planlama ihtiyacı var. Planlandıktan sonra, kruvaziyer liman ile ilgili bu işi profesyonel yapan bir firmaya proje hazırlatılması gerektiğine inanıyoruz.`` şeklinde konuştu.

Son yılların en önemli diğer bir gündem maddelerinden biri olan körfez temizliliği, görüşmenin diğer bir ana maddesini oluşturdu. Fethiye Liman Başkanı Galip Avcı, ``Dere yataklarının yerini değiştiremezsek, Fethiye körfezinin kirlenmesi engellenemez,`` dedi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ise, ``Körfez temizliğini devletimize daha iyi anlatmamız gerekiyor, çünkü devletimiz bu projeye inanırsa, burdan 1 koyup 3 veya 5 alacaktır. Temiz bir körfez devlete daha çok vergi getirecektir,`` diyerek körfez temizliliğinin önemini vurguladı.

Samimi bir ortamda geçen görüşmeden sonra, Fethiye Liman Başkanı Galip Avcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan`a iletti.