FTSO`DAN ÜCRETSİZ EKOTURİZM EĞİTİMİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`DAN ÜCRETSİZ EKOTURİZM EĞİTİMİ

Haber Tarihi: 26.03.2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe almaya hak kazanan “ECHO-TURİZMİN FARKINDAYIZ” EĞİTİM VE DANIŞMANLIK PROJESİ” kapsamında ücretsiz ekoturizm eğitimi verilecektir.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Likya Salonu’nda 5-9 Nisan tarihinde ücretsiz olarak gerçekleşecek eğitim; FTSO Fethiye ve Seydikemer üye işletmeleri başta olmak üzere ekoturizm alanında faaliyet göstermek isteyen yatırımcılara, girişimcilere, ilgili kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına, üniversite öğrencilerine, ekoturizm hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkese açıktır.

Eğitim kapsamında sürdürülebilir turizm, turizm ve ekoloji ilişkisi, eko turizmin tanımı&anlamı ve önemi, eko turizm faaliyetlerinin içeriği, dünyada ve Türkiye’de eko turizm, bölgemizde gerçekleştirilebilecek eko turizm aktiviteleri, eko turizmde devlet destekleri ve yasal mevzuatların içinde bulunduğu konu başlıkları yer alacaktır. Özellikle Seydikemer bölgesi ile Fethiye’nin kırsal bölgelerindeki köylerin geçim kaynağı olan tarım sektörünü de içine alan tarım turizmi/agro turizm, yayla turizmi, kamp karavan turizmi, dağ ve doğa yürüyüşü/trekking, su altı dalışı ve su sporları ağırlıklı olmak üzere, bölgemizde gerçekleştirilebilecek eko turizm faaliyetlerine yönelik yol gösterici nitelikte bir eğitim olması hedeflenmektedir.

05.04.2021-09.04.2021 tarihleri arasında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitime kayıt için Odamız Ar-Ge ve Proje Birimini, kısıtlı kontenjanımız nedeniyle arayarak veya mail yoluyla kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Eğitim, online katılıma da açık olacaktır.

Online katılım için zoom bağlantı adreslerine ekten ulaşılabilmektedir.

NOT: Katılım ücretsiz olup, bir zoom hesabına sahip olmanız gerekmemektedir. Linke tıklayınca açılan pencerede isim-soyisim(gerekli)-işletme adı veya iş unvanınız(varsa) yazarak toplantıya katılım sağlayabilirsiniz.

EĞİTİM TARİHİ         :          05-09 NİSAN 2021 (5 GÜN) / 10:00-17:00

YER                         :          FTSO LİKYA TOPLANTI SALONU/ ONLINE

Kayıt     :  +90 252 614 11 15 / 117 veya 122

irem.karacan@fto.org.tr

KATILIMCI SAYISI      : 20 ( Yüz yüze eğitimde maksimum kapasitedir. Online katılımcı sayısı sınırsızdır.)

Faaliyetler / Konu

Gerçekleşeceği Toplam Süre (Saat)

Günlük Süresi (Saat)

05.04.2021

Ekoturizm nedir, ne değildir? Ekoturizm uygulamaları nasıl planlanmalı?

Ekoturizm kavramı, ekoturizm kavramının ortaya çıkışı, turizm çeşitleri, İstatistiklerle turizm sektörü, Turizm sektörüne genel bakış, alternatif turizm sürdürülebilir turizm, turizmin çevre ve ekoloji ilişkisi

06.04.2021

Dünyada ve Türkiye’de ekoturizm, örnek ekoturizm uygulamaları. Kırsal kalkınma aracı olarak ekoturizm.

Ekoturizmin dünyadaki ve Türkiye’deki durumu, ekoturizm eğilimleri ve uygulamaları, ekoturizmin çevresel, kültürel ve ekonomik etkileri, ekoturizmin kırsal kalkınma boyutu

2.5 Saat

06.04.2021

Turizmde yükselen trend ekoturizm için destinasyon planlaması ve pazarlaması. Ekoturizm standartları ve sertifikasyon.

Ekoturist profili, beklentileri ve seyahat motivasyonu özellikleri, ekoturizm yönetim planı ve planlama stratejileri, ekoturizmde planlama

2.5 Saat

07.04.2021

Ekoturizmde teşvikler, destekler ve ruhsat süreçleri.

Ekoturizm işletmeciliği, konaklama modelleri. Ekoturizm ve Girişimcilik Ekoturizm işletmelerinin kuruluş süreçleri, çiftlik turizmi, ev pansiyonculuğu, eko-otel, bütçe hazırlama, operasyon planı, pazarlama teknikleri

08.04.2021

Ekoturizm işletmeciliği, tur ve aktiviteler. Ekoturizmde günübirlik aktivite, etkinlikler, tur programları, eko turların planlanması, yönetilmesi, destinasyon planı

09.04.2021