Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Covid-19 tedbirleri kapsamında konaklama ve yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve çalışanlarının uymak zorunda olduğu kurallar ile dikkat etmesi gereken konularla ilgili ücretsiz eğitim düzenledi.
FTSO ve Eczacıbaşı Profesyonel (EP) Akademi iş birliğinde video konferans yöntemiyle 19 Haziran 2020 Cuma günü 16.00-17.30 saatleri arasında EP Akademi Yöneticisi Pınar Günenç'in canlı yayınla gerçekleştirdiği eğitime 600 kişi katıldı. Eğitimi FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da takip etti.
FTSO tarafından Covid-19 küresel salgını nedeniyle uzun süre kapalı kalan ve normalleşme süreciyle birlikte yeni kurallarla faaliyetlerine geri dönen konaklama ve yeme-içme sektöründeki işletmeler ile çalışanlarına yönelik düzenlenen ücretsiz eğitime yoğun ilgi oldu. FTSO Eczacıbaşı Profesyonel işbirliğiyle canlı olarak gerçekleştirilen ve 2 saat süren eğitimde EP Akademi yöneticisi Gıda Mühendisi Pınar Günenç, katılımcılara mutfak hijyeni başta olmak üzere genel hijyen kurallarının yanı sıra Covid-19 sürecinde işletmelerde uyulması gereken kurallar hakkında bilgi aktardı. Kayıtların internet üzerinden yapıldığı ve video Konferans yöntemiyle düzenlenen eğitime FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da katıldı. İşletme yöneticileri ve çalışanlarına açık olan ve 760 kişinin kayıt yaptırdığı eğitime katılan 600 katılımcıya adılarına hazırlanan “Hjyen Eğitimi Katılım Belgesi” verilecek.
Yoğun katılımın olduğu eğitimin son derece verimli olduğunu kaydeden FTSO Başkanı Osman Çıralı, Covid-19 tedbirleri kapsamında konaklama ve yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde çalışan personelin uyması gereken kurallar olduğunu söyledi. Çıralı, Eczacıbaşı Profesyonel (EP) Akademi iş birliğinde düzenlenen ücretsiz eğitimin işletme sahipleri ve çalışanları açısından sürecin daha iyi kavranması ve uygulanması gereken kuralların anlaşılması açısından çok yararlı olduğunu ifade etti. Çıralı, FTSO’nun üyelerine ve sektörlere yönelik bu tür eğitimlerinin devam edeceğini bildirdi.