FTSO EĞİTİMİNDE, 8 KİŞİ DRONE PİLOTU BELGESİ ALDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO EĞİTİMİNDE, 8 KİŞİ DRONE PİLOTU BELGESİ ALDI

Haber Tarihi: 27.10.2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Huma Akademi işbirliğinde 21-24 Ekim tarihleri arasından düzenlenen ‘Drone’ eğitimine katılan 8 kişi, Türkiye’de ticari uçuş faaliyetlerinin tümünü yapabileceği ‘Ticari Drone Pilotu İHA 1 Belgesi’ almaya hak kazandı.

FTSO, inşaat, tarım, güvenlik, fotoğrafçılık, filmcilik gibi sektörlerde büyük öneme sahip dronelerin uçurulması için gereken yasal izinlere paralel olarak eğitim organize etti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı ‘Ticari Drone Pilotu İHA 1 Belgesi’ almak isteyen Fethiye ve Seydikemerli’ler için organize edilen eğitime 8 kişi katıldı. İstanbul merkezli Huma Akademi tarafından verilen eğitim, geçen hafta 21 Ekim’de FTSO toplantı salonlarında düzenlenen teorik eğitimlerle başladı. Drone Eğitmeni Burak Çalışkan tarafından verilen eğitimde, havacılık esasları, meteoroloji raporlarının okunması, İnsansız Hava Aracı (İHA) uçuş prensipleri, İHA mevzuatı ve drone cihazlarının teknik özellikleri anlatıldı.

2 gün süren teorik eğitimlerin ardından Karaot Plajı’nda uygulamalı eğitimlere geçildi. Tüm katılımcılar 2 gün boyunca, Huma Akademi tarafından temin edilen dronelerle uçuş yaptı. 24 Ekim’de sona eren eğitimi başarıyla tamamlayan 8 drone pilotu, Türkiye’de ticari uçuş faaliyetlerinin tümünü yapabileceği ‘Ticari Drone Pilotu İHA 1 Belgesi’ almaya hak kazandı.