FTSO EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Haber Tarihi: 10.04.2014
Adalet Bakanlığı Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün düzenlediği denetimli serbestlikten yararlanan mahkûmlara yönelik eğitimlere Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası  eğitim ve eğitimci desteği veriyor.
EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın hedefleri arasında yer alan Sosyal Sorumluluk Hizmetlerinin bir kısmı eğitim desteği şeklinde gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda verilen eğitimlerden biri 9 Nisan 2014 tarihinde   FTSO personelinden İlkkan Büyüktahancı tarafından verildi.

Yaklaşık bir saat süren eğitimde İlkkan Büyüktahancı Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlü’ğününde yaklaşık 15 katılımcıya UMEM Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, İşkur Teşvikleri konularında detaylı bilgiler verirken katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Öte yandan Beceri’10 Projesine ilişkin işveren ve kursiyerlere sunduğu imkanlar şöyle;

- Meslek Kurslarının teorik eğitimleri süresince günlük 20 TL, işbaşı eğitimi süresince ise 25 TL ücret ödenecek olup, genel sağlık sigortaları İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanacaktır.

- Ayrıca stajını başarılı bir şekilde bitiren kursiyerleri istihdam eden firmalara sigorta prim teşviki sağlanacak olup, 18-29 yaş arası erkekler ve yaştan bağımsız kadınlar için 42 ay (3,5 yıl) süreyle, 30 yaş üzerindeki erkekler için 30 ay(2,5 yıl) süreyle Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

-  Kişiler Mesleki Yeterlilik Kurumu belgesi alırsa da yukarıdaki teşviklere ek olarak 12 ay daha Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.