FTSO heyeti, TOBB 80. Mali Genel Kurulu'na katıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO heyeti, TOBB 80. Mali Genel Kurulu'na katıldı

Haber Tarihi: 16.05.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul delegeleri aynı zamanda Odamız Meclis üyeleri Bilal Göksu, Ramazan Sıtkı Gümüşhan, Mehmet Köse, Akif Milaslıoğlu ve Odamız Genel Sekreteri Ezgi Tugay, TOBB 80. Mali Genel Kurulu’na katıldı.

FTSO Heyeti, 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Ankara temaslarının ilk gününde Oda-Borsa Başkanları ve delegeler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyet daha sonra genel kurul kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Hizmet Şeref Belgesi Ödül Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ekonomisinin son durumuna ilişkin bilgiler verdiği törende, başarılı iş dünyası temsilcileri ve TOBB Genel Kurul üyelerine, Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi.

Törenin ardından heyet, ATO Congresium’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, STK Başkanları, üst düzey yargı mensupları, milletvekilleri ve bürokratlar katılımıyla gerçekleştirilen resepsiyonda yer aldı.

FTSO heyeti sonraki gün TOBB ETÜ’de gerçekleştirilen TOBB 80. Mali Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Başkanlığını Gürsel Baran’ın yaptığı Genel Kurul’a, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Başkanları ile TOBB Delegeleri yer aldı. Toplantıda, Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ve Basın ve Yayın Komisyonu sunumları gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki konulara dikkat çekti. Dünyanın, ilginç ama zor bir dönemden geçtiğine değinen Hisarcıklıoğlu, ülke ekonomilerinin genelinde büyüme istikrarlı seyrederken, enflasyonun gerilediğini belirtti. 2023 yılında küresel büyümenin, 2022’ye göre 1 puan artarak yüzde 3,2 olduğu tahminini katılımcılarla paylaşan Hisarcıklıoğlu, 2024 ve 2025’de de bu civarda olması beklendiğini sözlerine ekledi. Yüzde 10’a ulaşan küresel enflasyonunsa, yüzde 7’nin altına düşmesinin öngörüldüğünü bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, enerji, gıda ve tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılara rağmen, dünya ekonomilerinin çoğunun dirençli çıktığını ve genel bir iktisadi durgunluğun önüne geçildiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından genel kurul sona ererken FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, ev sahipliğinden dolayı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti Başkan Çıralı, TOBB 80. Mali Genel Kurulu Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.