FTSO HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRDI

Haber Tarihi: 30.11.2015

FTSO Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgelendirme denetiminden başarıyla geçti.

Odamızda 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelendirme denetimi, Türk Loydu Vakfı tarafından 26.11.2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Türk Loydu Vakfı Yönetim Sistemleri Denetçisi Orkun Kumral, Genel Sekreter Füsun Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Kullukçu, Ticaret Sicil Müdürü Mustafa Ergin, Oda Sicil Şefi Gül Çamlıca Kabak, Satınalma ve Mali işler Biriminden Emre Çürük, Kurumsal İletişim Uzmanı Aybike Özer, İdari İşler Biriminden Aysun Şanlısoy, Oda Muamelat Memuru Aslı Pınar Taşkın ve Kalite ve Eğitim Birimi Memuru Deren Karasu’nun katılımıyla 26.11.2015 tarihinde saat 09:00’da gerçekleşen açılış toplantısının ardından, belgelendirme tetkikine Odamızın farklı hizmet birimlerinde devam edildi.

Genel Sekreterlik, Ticaret Sicil Müdürlüğü, Oda Sicil Kayıt, Oda Muamelat, İdari İşler ve Kalite ve Eğitim Birimlerinde, Odamızın Müşteri Memnuniyeti politikası ve şikayet ve önerileri ele alma prosedürleri incelendi.

Gerçekleşen tetkikler kapsamında; Odamızda yürütülen faaliyetlerin ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standardına ve oluşturulan dokümantasyona göre uygulanıp uygulanmadığı denetlendi.

Tüm gün süren incelemeler sonunda, Türk Loydu Yönetim Sistemleri Denetçisi Orkun Kumral yaptığı kapanış toplantısında FTSO’da uygulanmakta olan müşteri memnuniyeti prosedürleri ile Odamız üyeleri ve diğer paydaşlardan gelen öneri, talep ve şikâyetlerin ele alınma ve cevaplanmaları ile ilgili ve süreçlerin yönetimi FTSO’nun kuvvetli yönleri olarak vurgulayarak FTSO yönetiminin yönetim sistemlerine olan ilgi ve destekleri ile Yönetim Temsilcilerinin özverili çalışmaları için teşekkürlerini dile getirdi.

FTSO bu denetim sonucunda ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı. Bu standardın uygulanması ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında öncelikle üye odaklı bir ortamın oluşturulması, alınan her bir öneri veya şikâyetin çözüme ulaştırılması ve üyeye sunulan hizmetinin iyileştirilmesi ile ilgili yönetim taahhütlerinin yerine getirilmesi öngörülmektedir.