FTSO İLE MUĞLA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE “İLKYARDIM EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO İLE MUĞLA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE “İLKYARDIM EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ

Haber Tarihi: 15.04.2013

13-14 Nisan 2013 cumartesi ve pazar günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından FTSO üyelerine ve üye iş yerlerinin çalışanlarına yönelik  ilkyardım eğitimini düzenledi. Turizm, mermercilik, hizmet sektörlerinden toplam 51 kişilik katılımı olan eğitim Yat Butik Otel’de gerçekleştirildi.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden Özgür Akın ve Oğuzhan Akdenizli tarafından verilen iki günlük eğitimin sonunda katılımcılardan yazılı ve uygulamalı sınavları başarıyla geçenlere Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikaları verilecek.

İlkyardım Yönetmeliği’nin 16.maddesi gereğince tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için en az bir kişi, ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde her on personel için en az bir kişi olmak üzere  “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış ilkyardımcının bulundurulması zorunludur. Bu amaçla söz konusu eğitimde ilk yardım konusunda temel bilgilerin verilmesi, acil durumlarda hasta ya da kazazedeye yaklaşım ve müdahale konusunda temel becerilerin kazandırılması amaçlanmıştır.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine ve üye iş yerlerinin çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği bu eğitim yasal zorunluluktan ziyade bir sorumluluk olup, İlkyardım gibi önemli bir konuda gerek kişilerin bilinçlenmesini sağlamak, gerekse işletmelerin ilkyardım eğitimi almış personel ihtiyacını karşılamak amaçlandı. İlkyardım eğitiminde katılımcılara aktarılan konular:

• · İlk yardımın ABC’si
  • · Dış kalp masajı ve suni solunum