FTSO İştiraki Fethiye Güç Birliği Tur. Tan. ve Tic. Ltd. Şti. Babadağ Zirvesinde Kokteyl Düzenledi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 20.07.2011

19 Temmuz 2011 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iştiraki olan Babadağ Teleferik Projesi yapımı ihalesini kazanan Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. Şti. Babadağ Hava Sporları Merkezi’nde kokteyl düzenledi.

Babadağ’ın zirvesinde yapılan kokteyle; Muğla Valisi Fatih Şahin, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekilleri Süha Erdem ve Nurettin Demir, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Garnizon Komutanı Halil Özçelik, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürü Birsen Dursun, Melsa İşletme Müdürü İbrahim Akoğlu ve Fethiye’deki pek çok kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. Şti. Müdürü Akif Arıcan kokteylde yaptığı konuşmada; yamaç paraşütünde uluslararası üne sahip olan Babadağ’ın uluslararası standartlara kavuşturulması ve güvenli hale getirilebilmesi için şirket olarak gerekli tedbirleri alacaklarını ve Babadağ’da yamaç paraşütü yapanların can güvenliğinin sağlamasının öncelikli konu olduğunu vurguladı. 1800 ve 1900 metredeki pistlerin Melsa’nın 1700 metrede yaptığı pist gibi düzelteceklerini belirtti. Teleferik projesi yapımı konusunda çalışmalara başladıklarını ifade eden Akif Arıcan, yaklaşık 20 milyon TL civarında bir yatırım yapmayı planladıklarını, söz konusu yatırımla bölge turizmine büyük bir ivme kazandıracaklarını belirtti. Proje ile ilgili gerekli izinlerin biran önce alınması halinde olağanüstü bir durum olmadığı takdirde 2012 yılının başında teleferik projesine başlayıp yıl sonunda da hayata geçmesini arzu ettiklerini dile getirdi. Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. Şti.nin kuruluş aşamasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan şirket kurma izninin çıkarılmasında emeği geçen başta Muğla Milletvekili Ali Boğa’ya, tüm milletvekillerine, Vergi Dairesi Müdürüne, Halk Bankası Müdürüne, SGK Müdürüne, meclis üyelerine, oda personeline, ayrıca, şimdiye kadar yapmış oldukları yatırımlarla sistemi daha sağlıklı hale getiren başta Muğla Valisi Fatih Şahin olmak üzere Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli’ye ve Melsa İşletme Müdürü İbrahim Akoğlu’na teşekkür eden Akif Arıcan projenin bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

CHP Muğla Milletvekili Profesör Dr. Nurettin Demir bu projenin gerçekleşmesindeki heyecanını dile getirerek bölgede yapılan bu tür faaliyetlere hep destek olacaklarını ve biran önce Babadağ’da yapılacak olan yatırımın hayata geçmesi için üstlerine düşen görevleri yapacaklarını ifade edip emeği geçenlere teşekkür etti. Nurettin Demir’den sonra konuşmaya AKP Milletvekili Ali Boğa devam etti: Yıllar boyu Fethiyelilerin hayali olduğunu söylediği Babadağ teleferik projesinin gerçekleştirmeyi planladıkları projeler arasında yer aldığını vurgulayarak Babadağ ihalesini yerli bir firmanın kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Böylelikle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iştiraki Fethiye Güç Birliği Ltd. Şirketi tarafından kazancın bölgede kalmasının sağlanacağına ve en iyi tesisin kurulacağına inandığını belirtti. Babadağ Teleferik Projesinin yapımı ile ilgili Ankara olarak gerekli desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

Muğla Valisi Fatih Şahin ise teleferik projesinin bölgeden bir firmada kalmasından duyduğu mutluluğa değinerek “Yıllardır sözü edilen bir olayın gerçek olma yolunda önemli adımlar atılmıştır. Bu anlamda biz de çok mutluyuz. Teleferik buraya ayrı bir canlılık, ayrı bir hareketlilik kazandıracaktır.” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.