FTSO KAGİK’E EV SAHİPLİĞİ YAPTI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO KAGİK’E EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Haber Tarihi: 16.11.2015

Muğla İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu, Kasım ayı toplantısını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yaptı. Toplantının ardından iş yaşamında sağlıklı beslenmenin ipuçlarının verildiği “Sağlıklı Yaşam Tabağınızdan Geçer” konulu seminer düzenlendi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu Muğla İl İcra Komitesi (KAGİK), Kasım ayı olağan toplantısı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 13 Kasım Cuma günü saat 11.00’de başlayan toplantıya, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Genel Sekreter Füsun Şahin konuk oldu. Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası KAGİK Başkan Yardımcısı Yasemin Çınar da katıldı.

Kurul adına konuşan KAGİK Başkanı Aslı Karataş, FTSO Başkanı Arıcan’ı KAGİK Çalışmaları ve planlanan projeler hakkında bilgilendirdi. Karataş: “Amacımız kadınlarımızı tüm kamusal alanlarda görebilmek.” dedi. Karataş, KAGİK olarak Muğla’nın yöresel yemeklerinin anlatıldığı bir kitap hazırlayarak bölgenin tanıtımına ve sürdürülebilir turizmine katkı sunmayı hedeflediğini belirtti.

KAGİK çalışmalarından memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Arıcan, “Bizler prensip olarak kadın ağırlıklı çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Gördüğünüz üzere Oda personelimizde kadın ağırlıklı. Bizler Muğla Odaları ve Borsa olarak oldukça uyumlu ve her toplantıdan sonuç çıkarabilen yapıdayız. Sizler geliştirin bizler değerlendirelim ve destekleyelim. Kadının içinde olduğu her çalışma ve projenin arkasındayız.” ifadelerine yer verdi. Oda yönetiminde daha çok kadın üyenin olması için çalıştıklarını belirten Arıcan, Oda personelinin çoğunluğunun kadınlardan oluştuğunu söyledi.

Genel Sekreter Füsun Şahin’in de katkı ve deneyimiyle oldukça verimli bir toplantı geçiren KAGİK, hedef ve çalışmaların planlanmasının ardından toplantıyı sonlandırdı.

‘Kaliteli Yaşam Tabağınızdan Geçer’

KAGİK Kasım ayı toplantısının ardından Fethiye halkı için bir seminer gerçekleştirildi. Diyetisyen Esra Tüfekçi ve Erickson Collage Koçu Özlem Yaltı tarafından gerçekleştirilen ‘Kaliteli Yaşam Tabağınızdan Geçer’ konulu seminerde, katılımcılar yeme alışkanlıkları ve sağlıklı ve mutlu yaşam konusunda bilgilendirildi. Seminerde ayrıca, ‘iş hayatında dengeli beslenmenin performansa etkisi nedir?’ ‘Hem iş hayatı hem anne olmak zor olsa da arasında ki denge nasıl sağlanabilir?’ ‘Hayatımızı nasıl planlamalıyız?’ ve daha birçok soruya katılımcılar ile birlikte cevap arandı.

Seminere FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz da katıldı.