FTSO KALİTE KONGRESİNDE YERİNİ ALDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO KALİTE KONGRESİNDE YERİNİ ALDI

Haber Tarihi: 23.11.2012

Türkiye Kalite Derneği(KalDer) ve TÜSİAD tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen ve Avrupa'nın en büyük kalite kongresi olma özelliğini taşıyan “Ulusal Kalite Kongresi ve Ödülleri”  toplumda kalite bilincinin ve yönetiminin yaygınlaştırılması amacıyla  20-21 Kasım 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. Kamu, iş ve sanat dünyasının kanaat önderlerini İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde buluşturan Kongre bu yıl “Yaşanabilir Gelecek” temasıyla hayat buldu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun ŞAHİN’in ve Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi KULLUKÇU’nun da katıldığı Kongrenin açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan tarafından yapıldı.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan konuşmasında, KalDer’in yirmi bir yıllık bir geçmişin ardından bugün Türkiye'nin vizyonuna yön veren sivil toplum kuruluşlarından biri olarak varlığını sürdürdüğünü, amacın sadece işletmelerin rekabet ortamına hazırlanması değil, Türkiye'nin yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Günümüzde geleceği öngörmenin ve kuruluşların stratejilerini belirlemesinin geçmiş dönemlere kıyasla daha zorlaştığını, bu nedenle küresel yeni yönetim yaklaşımlarının devreye girdiğini vurgulayan Doğan, “mükemmel kuruluş" tanımının günümüzde değiştiğine değinerek, "başarı”nın artık sürdürülebilirlik ile kullanılan bir kavram olduğuna dikkat çekti.

Kongrenin ev sahiplerinden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit BOYNER ise; 21 yıl önce, TÜSİAD ve KalDer işbirliği ile Ulusal Kalite Kongresi ve Kalite Ödülü için yola çıkarken amacın, kuruluşlarda toplam kalite yönetimi anlayışını yaygınlaştırmak ve toplumda kalite bilincini yerleştirmek olduğunu, ancak şimdi gelinen noktada ise, yeni dünya düzeninde yönetim ve liderlik biçimleri ve dünya vatandaşlığı gibi geleceği inşa eden konuların ele alındığını ifade etti.

Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere, eğitim, sağlık, enerji gibi alanlarda geleceğinin tartışıldığı kongrede ilk gün Yıldız Holding Global İnovasyon Grubu Başkanı Bilal Kaafarani,  Bilim İlaç Genel Müdürü Erhan Baş, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl,  Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, Coca Cola Türkiye Kafkasya ve Ortadoğu Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Kongrenin ikinci günü ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Silikon Vadisi’nin Aykırı Girişimcisi Andrew Keen, Socar Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel Türkiye’nin geleceğine yönelik fikir ve bakış açılarını katılımcılara aktardı.

20. Ulusal Kalite Başarı Ödülleri ise işletmeler kategorisinde Boytaş, İstikbal ve Petkim’e; kamu yönetimi ve hizmetleri kategorisinde ise Şanlıurfa ve Tarsus Belediyelerine verildi.

Söz konusu Kongrenin ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası da EFQM Mükemmellik Modeli için kollarını sıvamıştır.