FTSO MECLİSİ ÇANAKKALE’DE ATALARIN HUZURUNA ÇIKTI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO MECLİSİ ÇANAKKALE’DE ATALARIN HUZURUNA ÇIKTI

Haber Tarihi: 14.04.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Çanakkale Savaşının 100. Yılında Çanakkale’deydi. FTSO Meclisi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde sembolik meclis toplantısı yaptı. FTSO Meclisi, Çanakkale’de destan yazan şehitlerimizi de ziyaret etti.

Çanakkale Savaşının 100. Yılında sebebiyle, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO)’nın daveti üzerine, FTSO Meclisi, sembolik bir meclis toplantısını Çanakkale’de gerçekleştirdi.  FTSO ile birlikte Aydın Ticaret Odası, Eskişehir Ticaret Borsası, Bandırma Ticaret Odası, sembolik meclis toplantısını ÇTSO’nun ev sahipliğinde yaptı

Toplantıda FTSO Meclis üyelerine, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu ve ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal eşlik etti. Yapılan toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri Ali Çelik, Fikret Koyuncu, Meclis Üyeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna, Servet Yılmaz, Ahmet Gürsu Özdemir, Mehmet Sezgin, Ömer Yıldırım, Ömer Eriz, Hüseyin Çetinkaya, Ali Erdoğan, Ruhi Özgün, Hüseyin Ertuğrul, Adnan Bakırcı, Fatih Tufan, Mustafa Özkaya, Bülent İsmail Abacıoğlu, İbrahim Erdem katıldı.

İlk olarak karşılıklı tanışmanın gerçekleştirildiği toplantıda oda yönetimleri tarafından oda projeleri ve çalışmaları anlatıldı. Toplantının ikinci bölümünde ise ÇTSO tanıtım filmi ve Çanakkale tanıtım filmi izlendi. Ardından FTSO tarafından hazırlatılan Fethiye’nin ilk tanıtım filmi olma özelliğine sahip Face&Places filmi katılımcılarla paylaşıldı. Toplantının sonunda karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arıcan, aynı alanda projesi olan ÇTSO Yöneticilerine Fethiye Kruvaziyer Liman Fırsat Analizi Raporunu sundu.

Fethiyeli turizmci ve tarımcı Çanakkale’de yatırım yapabilir

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, ÇTSO’nun Kongre Fuar Merkezi, İş Merkezi yaparak kira gelirlerinin tamamını eğitime aktardığını, ARGE Merkezi kurduğunu, Su Gösterileri Sistemi kurduğunu, alternatif turizm destinasyonları gerçekleştirdiğini söyledi. Aydoğan, konuşmasında, “ÇTSO Çanakkale Evi, tanıtım filmlerimiz, kısa klipler, Piri Reis Müzesi de Çanakkale’nin tanıtımına kazandırdıklarımızdan.” dedi. Aydoğan, oda olarak Çanakkale’ye yapılacak olan Kruvaziyer Liman projesini de yakından takip ettiklerini ifade etti. Aydoğan, Çanakkale’nin turizm potansiyeline dikkat çekerek Fethiyeli turizmcileri Çanakkale’ye yatırım yapmaya davet etti. Aydoğan ayrıca, bir yaş sebze ve meyve hali kurmak istediklerini ve Fethiyeli üreticilerin de bu halde yer alabileceğini belirtti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı, Çanakkale’nin Türk ve dünya tarihi açısından önemini vurgulayarak ev sahiplikleri için Aydoğan’a teşekkür etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan da FTSO’nun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Arıcan, FTSO olarak Fethiye’de ortak akıl kültürünü geliştirmek için Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformun FTSO öncülüğünde kurulduğunu belirtti. Fethiye’nin güneş-deniz-kum turizminde ilerlediğini ifade eden Arıcan, turizmin Fethiye’de 12 aya yayılması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fethiye’ye kruvaziyer liman yapılması için FTSO tarafından yürütülen ‘Fethiye Kruvaziyer Liman Fırsat Analizi Projesi’ sonuç raporunu ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan’a veren Arıcan, çalışmanın kruvaziyer liman yapılacak bölgelere örnek teşkil edeceğini dile getirdi. Arıcan, kruvaziyer liman yapılması için FTSO ile ÇTSO’nun birlikte hareket edebileceğini ifade etti.

FTSO Meclisi Atalarının Huzuruna Çıktı

9 Nisan Perşembe günü Çanakkale’ye giden FTSO Meclis üyeleri Çanakkale ziyareti kapsamında Truva Antik Kentini de gezdi ve şehrin tarih öncesi dönemlere ait yapısı hakkında bilgi aldı. Çanakkale Şehitler Abidesini de ziyaret eden FTSO Meclis Üyeleri burada tabyaları, toplu mezarları, Conk Bayırını, 57. Alay Anıtını ziyaret etti, şehitlerimiz için dua etti.

FTSO Meclisi’nin Çanakkale Ziyareti ÇTSO bünyesinde gerçekleştirilen FTSO Meclis Toplantısından sonra yapılan kale ve Nüsret Mayın Gemisi gezisinin ardından son buldu.