FTSO MECLİSİNDEN “TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET” YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO MECLİSİNDEN “TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET” YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK

Haber Tarihi: 18.09.2015

TOBB’un öncülüğünde gerçekleştirilen “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşüne destek veren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, toplantının açılışında basın açıklaması yapılmasının ardından Türk Bayrağı ile fotoğraf çektirdiler.

17 Eylül Perşembe Günü yapılan FTSO Olağan Meclis Toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Osman Çıralı, TOBB’un öncülüğünde gerçekleştirilen “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşünde Fethiye'yi Oda Başkanı Akif Arıcan'ın temsil ettiğini belirterek teröre hayır kardeşliğe evet diyerek TOBB öncülüğünde yapılan etkinliğe destek verdiklerini söyledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Kamuoyuna Duyurulur: 7 Haziran 2015 tarihinden bu güne, şiddetti gittikçe artan, asker ve polisimizi hedef alan, kaos ve çatışma ortamı yaratan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bir yanda cani örgüt IŞİD, diğer yanda terör çetesi PKK namlusunu milletimize çevirmiştir. Yüzyıllarca birlikte kardeşçe yaşama isteğimizi hedef alan bu terör çetelerini lanetliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bugün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde, Ankara Sıhhiye meydanında “TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET” diyerek toplanan tüm meslek örgütlerine ve sivil toplum kuruluşlarına destek verdiğimizi belirtmek istiyoruz”

Asker, polis ve vatandaşlarımızı kaybetmek derinden üzüyor

“Son dönemde artan terör olaylarında askerlerimizi, polislerimizi şehit vermiş olmak, masum vatandaşlarımızı kaybetmek hepimizi derinden üzüyor. Ülkemizde bir taraftan terör belası yaşanırken, diğer taraftan toplumda artan bir kutuplaşma ile akıl ve vicdan tutulması yaşanıyor. Bu durumdan da ayrıca büyük endişe duyuyoruz. Türkiye üzerinde kirli bir oyun oynanırken, bu tuzağın hepimize kurulduğunu görmeliyiz. Ülkemiz, birliğimiz ve huzurumuz hedef alınmış durumda. Hal böyleyken, bizlere bu tuzağı kuranların oyunlarına düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak düşüyor.”

Teröre; hep birlikte karşı durmalıyız

“Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içinde duracağına cani gönülden inanıyoruz. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Ülkemize, insanlarımıza bu tuzağı kuranları lanetliyoruz. Bizi bize, komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara, teröre; hep birlikte karşı durmalıyız.”

Kimse etnik kimliğinden ötürü linç edilemez

Bugün Odamızın da bağlı olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde meslek kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin katılımı ile Ankara’da düzenlenen “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşü de bu amaçla yapılmıştır. Demokratik hakkını kullanarak tepkisini gösteren tüm halkımızın, gösterileri amacından saptırmak isteyen kişilere karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Hiçbir kimse ait olduğu etnik kimliğinden ötürü terörist olmakla suçlanamayacağı gibi linç edilmeyi de hak etmemektedir. Teröre karşı tek ses olmamız gereken bu günlerde tahrik edici söylemlerden uzak durmalıyız. Terör belasını başımızdan söküp atmak için tek ihtiyacımız birlik-beraberlik ve tahriklere kapılmamaktır. Tüm halkımızı birliğe beraberliğe davet ediyor; teröre hayır, kardeşliğe evet diyoruz.”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.