FTSO MUĞLA’DA 1. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO MUĞLA’DA 1.

Haber Tarihi: 23.03.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgemizde girişimcilik ortamını oluşturmak amacıyla düzenlediği KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 30 kişi sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 23-26 Ocak 2018 tarihlerinde verilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kişilere sertifikaları 23 Mart Cuma günü düzenlenen törenle verildi. Törene kursa katılan girişimci adaylarının yanı sıra Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın katıldı.

Arıcan: “Girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmesine fırsat veriyoruz”

Sertifikaların tesliminden önce katılımcılara yönelik konuma yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, “Girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirebilmesi için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine önem veriyoruz. KOSGEB Müdürlüğümüz de gereken desteği veriyor. Biz bu yıl 2 tane eğitim düzenledik. İki tane de Muğla KOSGEB İl Müdürlüğümüz düzenlemiş. Fethiye; Bodrum, Marmaris ve Muğla’da en çok sayıda KOSGEB desteği alan bölge olmuş. Demek ki bölgemizde talep yüksek. Biz isteriz ki sizler de bu sertifikayı almanızın yanı sıra fikirlerinizi hayata geçirmekte başarılı olasınız. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.” dedi. Bu yıl 2 adet eğitim düzenlediklerini belirten Arıcan, 2018 yılında KOSGEN Girişimcilik Eğitimi almak için 60 kişiden 59’unun belge almaya hak kazandığını söyledi. Arıcan, 2018 yılında 2 tane daha KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi açacaklarını ifade etti.

Muğla’da 700 işletme KOSGEB desteği alıyor

Muğla KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın da Muğla’da şu an 700 kadar işletmenin KOSGEB’den destek aldığını söyledi. Akaydın, şu sözleri kaydetti: “Başkanıma ve ekibine müdürlüğümüze gösterdiği işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşık 90’dan beri KOBİ’lere destek veren bir kurumuz. Hem KOBİlerin kalitesinin ve katma değerinin yükselmesi hem de yeni işletmelerin hayata geçirilmesi için destek veriyorum. Muğla’da 700 kadar aktif olarak projesi devam eden girişimcilerimiz var. Umut ediyoruz ki bunların içerisine sizler de dâhil olursunuz, başarılı, ayakları yere sağlam basan işletmeler kurarsınız. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyor sertifikalarınızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından sertifika törenine katılan katılımcılara sertifikaları Akaydın ve Arıcan tarafından verildi. Sertifika alan girişimci adayı Oğuz Ertürk de KOBİ’lerin ülkemizin ihracatında ve ekonomisinde en büyük yere sahip olduğunu belirterek bu eğitimi düzenlediği için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına ve desteklerinden ötürü Muğla KOSGEB İl Müdürlüğüne tüm katılımcılar adına teşekkür etti.