FTSO MUĞLA TEKNOPARKA ORTAK OLUYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO MUĞLA TEKNOPARKA ORTAK OLUYOR

Haber Tarihi: 03.05.2016

Muğla Teknopark AŞ. Kuruldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalarda Üniversite sanayi işbirliğinin en iyi örneklerinden olan teknopark hayata geçirildi. Muğla Üniversitesinin %51 pay ile büyük ortak olduğu Muğla Teknopark A.Ş.'ye FTSO'da yüzde bir payla ortak oldu.

Muğla Üniversitesi tarafından uzun süredir yürütülen çalışmanın ardından üniversite sanayi işbirliğinin en iyi örnekleri arasında gösterilen Teknopark A.Ş. hayata geçti. Muğla Teknopark A.Ş.’nin kuruluşunun tamamlanmasının ardından Muğla bölgesinde bulunan belediyeler, Oda/Borsalar, kurum ve kuruluşlar Muğla Teknopark AŞ’den hisse alarak Muğla Teknoparka ortak olmaya başladı.

28 Nisan 2016 tarihinde yapılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nisan ayı meclis toplantısında Muğla Teknopark A.Ş.ye yüzde bir pay ile ortak olunması kararı alındı.

Muğla Teknoparkın hayata geçmesiyle birlikte bölgede sanayi ve teknoloji transferinin gelişmesine ortam hazırlanırken yabancı sermayenin bölge yatırım yapması da cazip hale getirilecek. Muğla Teknopark'ın araştırma ve geliştirme yapacağı konuları arasında Yenilenebilir enerji teknolojileri, Turizm ve sağlık, Gıda-tarım ve hayvansal ürünler ve yazılım gibi Muğla'nın ekonomisine yakın konular yer alıyor.

Teknopark Nedir?

Teknoparklar; üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme ekosistemleridir.

Teknopark; üniversiteler, AR-GE kuruluşları, firmalar ve pazar arasında bilgi ve teknoloji akışını yönetir ve teşvik eder; kuluçka merkezleri yardımıyla yenilikçi firmaların oluşmasını ve büyümesini kolaylaştırır; yüksek kalitede mekân ve olanaklar sağlar ve diğer katma değerli hizmetleri sunar.

4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu, Teknoparkların kuruluşunu, işleyişini, yönetim ve denetimini ve ilgili kişi ve kuruluşların görev, yetki ve sorumluluklarını kapsamaktadır.