FTSO MÜKEMMELLİKTE KARARLI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO MÜKEMMELLİKTE KARARLI

Haber Tarihi: 19.11.2013

“Mükemmellik Yolculuğuna” başlayan ve mükemmellikte kararlılık belgesini alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ülke genelinde, ticaret ve sanayi odaları arasında “Mükemmellikte Kararlılık” belgesini alan ilk oda oldu.

İstanbul Kongre Sarayında yapılan 22. Kalite Kongresinde Mükemmellikte Kararlılık belgesini Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan aldı.

FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Günay Özütok, Yönetim Kurulu üyesi Deniz Somyürek’in de bulunduğu kongrede alınan belge, ülke genelinde 81 İlden önce Mükemmel Hizmet için yola çıkan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası meclisi, yönetimi ve çalışanlarını mutlu etti. Hedef mükemmel hizmet ile üyelerin memnuniyetinin artırılması olarak gösteriliyor.

Ülke genelinde ticaret ve sanayi odaları arasında Mükemmellikte Kararlılık belgesi alarak bir ilki başaran FTSO Yönetimi tarafından yapılan açıklamada üye kuruluşların uygulamasına da yardımcı olmak istedikleri dile getirildi.

FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu üyeleri Günay Özütok, Burhanettin Tuna, Selamettin Yılmaz, Ömer Eriz, FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik ve FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin’in bulunduğu toplantıda Mükemmellikte Kararlılık Belgesi alınmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan FTSO Başkanı Akif Arıcan, Odanın hizmet kalitesini yükseltme hedefiyle çalıştıklarını belirterek açıklamalarında şu bilgilere yer verdi; “Odamız Mükemmellik Yolculuğunda ilk adım olan mükemmellikte kararlılık belgesi almaya hak kazanmıştır. Mükemmellikte Kararlılık Belgesini Türkiye Kalite Derneği’nin düzenlediği 22. Kalite Kongresi’nde 13 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da aldık.  Bu belge, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı ve Türkiye Kalite Derneği tarafından verilmektedir.

Bilindiği üzere odamız üye odaklı bir anlayışla kalite  çalışmalarını uzun süreden beri yürütmekteydi. Ancak biz bununla da yetinmeyerek daha mükemmele ulaşmak için Ulusal Kalite Hareketine dahil olduk. Ulusal Kalite Hareketine katılarak mükemmellik yolculuğuna başladık.  Mükemmellik modelini önce odamızda uygulamak sonra Fethiye’ye örnek olarak sektör, büyüklük ve yapı gözetmeden üyelerimizin ve diğer kuruluşların uygulamasına da yardımcı olmak istiyoruz.

Mükemmellik Modeli bir yönetim sistemi olup, yöneticilerin, liderlerin kuruluşların ne yaptığına ve hangi sonuçları elde ettiğine ilişkin neden-sonuç ilişkilerini anlamasını sağlar.

Bu modeli kullanarak odamız,  paydaşlarının yani üyemizin, çalışanımızın tedarikçimizin, işbirliği yaptığımız kuruluşların ve toplumun memnuniyetini arttırarak sürekli iyileşmeyi hedeflemektedir.

Mükemmellik Modelini uygulayan odalar içinde Odamız Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir”.