FTSO`NUN 10 YILLIK SERÜVENİ BEĞENİYLE KARŞILANDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO`NUN 10 YILLIK SERÜVENİ BEĞENİYLE KARŞILANDI

Haber Tarihi: 08.10.2014

TOBB Tarafından organize edilen “EFQM Mükemmellik Modeli” ve “İnsan Kaynakları Yönetiminde İyi Uygulamalar”  eğitimi 29- 30 Eylül tarihleri arasında TOBB Binasında gerçekleştirildi.

2005- 2014 yılları arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yaşanan değişim ve gelişimin anlatıldığı sunumda yer alan uygulamalar beğeniyle karşılandı. FTSO, ülke genelinde 365 oda ve borsa arasında A sınıfı akreditasyon seviyesinde ve EFQM Mükemmellik Modeli “Mükemmellikte Kararlılık Belgesi”ne sahip olan tek ilçe Ticaret ve Sanayi Odası olma özelliğini koruyor.

TOBB Tarafından 29- 30 Eylül Tarihleri arasında TOBB Binasında organize edilen EFQM Mükemmellik Modeli Temel Kavramlar Eğitimi ve İnsan Kaynakları ve Performans Yönetimi İyi Uygulama Paylaşım toplantısı yoğun ilgi gördü. 23 Oda/Borsadan toplam 55 çalışanın katıldığı toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından Genel Sekreter Füsun Şahin ile Kalite ve Eğitim Biriminden Deren Karasu katıldı. 16 Oda ve Borsanın, İnsan Kaynakları ve Performans Yönetimi İyi Uygulamaları ile ilgili sunumlarının da yer aldığı toplantılarda, A sınıfı akredite odalar, aynı alandaki uygulamalarını kıyaslama fırsatı buldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim ve Kalite Müdürlüğü tarafından TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında A seviye Oda/Borsaların hizmet kalitelerini sürekli iyileştirmesi için, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı tarafından geliştirilen Mükemmellik Modelinin bir “öz değerlendirme aracı” olarak kullanmasını ve Ulusal Kalite Ödülü ve/veya Avrupa Kalite Ödülü süreçlerinde yer almalarını teşvik etmek amacıyla organize edilen toplantılarda amaç olarak Oda ve Borsaların kurumsal altyapısının güçlendirilerek, üyelerine ve topluma daha iyi hizmet verebilmesi gösteriliyor.

A sınıfı akreditasyon seviyesinde ve EFQM Mükemmellik Modeli “Mükemmellikte Kararlılık Belgesi”ne sahip olan tek ilçe Ticaret ve Sanayi Odası olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına toplantılara katılan Genel Sekreter Füsun Şahin, İnsan Kaynakları alanındaki iyi uygulamalarından örnekler verdiği sunumda  FTSO'nun 2005- 2014 yıllarındaki değişim ve gelişme serüvenini anlattı.

Füsun Şahin, göreve başladığı 2005 yılında Ticaret Sicili ve Oda Sicili olarak sadece 2 birim ile faaliyet gösteren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda İnsan Kaynakları organizasyon yapısının kurulması ve nitelikli personel istihdamı ile günümüzde 8 ayrı hizmet birimi ve 22 çalışan ile üyelerine sunulan hizmet kalitesi ve çeşidinin artırıldığını vurguladı.  2005-2014 yılları arasında geçen bu zorlu süreçte gelinen seviyeye tüm personelin çok çalışması ve azmi ile ulaştığını ifade eden Füsun Şahin;  bu süreçte kendisine destek veren Yönetim Kurulu’na, Meclis Üyelerine, TOBB Akreditasyon Kurulu’na ve Kalder’e teşekkür etti. Füsun Şahin'in sunumunda dile getirdiği 10 yıl içindeki büyük değişim ve gelişme, diğer Oda/Borsalar ve TOBB Akreditasyon Kurulu’nca da büyük beğeni topladı.

Eğitim programının Oda çalışmalarına yön verecek konuları içerdiğini belirten FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, özellikle Oda/Borsaların kurumsal altyapısının güçlendirilerek, üyelerine ve topluma daha iyi hizmet verebilmesi, bunun yanında çalışmalarının sürdürülebilir kılınmasına büyük katkısı olan yönetim modeli EFQM hakkında daha detaylı bilgi edinilmesinin amaçlandığı eğitimin, FTSO’nun İnsan Kaynakları organizasyon yapısının geliştirilmesi için uygulanan ve uygulanması gereken çalışmalar konusunda yapılacakların belirlenmesi adına oldukça verimli geçtiğini dile getirdi.

EFQM EĞİTİMİ ve İK PAYLAŞIM TOPLANTISINDA SUNUM YAPAN A SEVİYE ODA/BORSALAR;

1) KOCAELİ SANAYİ ODASI