FTSO’nun kırtasiye ürünleriyle doldurduğu çantalar Fethiye’de 320 öğrenciye dağıtıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 10.09.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) her yıl gelenek haline getirdiği eğitim desteği kapsamında, Fethiye’deki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına verilmek üzere 320 adet çantayı okullara dağıttı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ilköğretim okulu öğrencileri için hazırlanan çantaların içerisinde 4 adet defter, kalem seti, kalemlik, boya seti ve cetvel seti bulunuyor. Çantaların Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarecileri tarafından belirlenen öğrencilere verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarının da eşit eğitim hakkına sahip olabilmesi için desteklenmesi gerekiyor. Bugünün çocuklarına verilen eğitim desteğini, yarının aydınlık insanlarının yetişmesine yapılan katkı olarak görüyoruz.” dedi.

TOBB öncülüğünde, FTSO tarafından ilköğretim okulu öğrencileri için hazırlanan 320 okul çantası 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk gününde Fethiye’deki 20 okula dağıtıldı. FTSO çalışanları tarafından okullara götürülen çantalar, okul idarecileri tarafından tutanakla teslim alındı.  Çantalar, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarecileri tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin okula yeni başlayan çocuklarına verilecek.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, ihtiyaç sahibi ailelerin sırtındaki yükü hafifletmek için TOBB öncülüğünde eğitim faaliyetlerine destek verdiklerini belirterek çantalarda öğrencilerin okula başlangıç dönemindeki tüm eksikleri karşılayacak kırtasiye malzemelerini barındırdığını söyledi. Eğitime verilen destek kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik burs kayıtlarının da devam ettiğini kaydeden Başkan Çıralı, “Oda faaliyetlerimiz arasında bizi en çok gururlandıran ve mutlu eden çalışmalardan biri, çocuklarımızın eğitimine verdiğimiz destek. Çocuklarımızın eşit eğitim hakkına sahip olmasını istiyor, okul sıralarında herhangi bir eksikliğin onların gayretine sekte vurmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Eğitime yapılan her desteğin, yarının aydınlık insanlarının yetiştirilmesine bir katkı olduğunu düşünüyoruz. İlköğretim okulu öğrencilerimizin kırtasiye yardımları ile lise öğrencilerimizin proje okulu kapsamında yaptığımız ve yapacağımız yatırımlar ile üniversite öğrencilerimizin ise burslarla her zaman yanında olabilmek için çabalıyoruz. Tüm bu destekleri üyelerimizin bize verdiği güçle, üyelerimiz adına yapıyoruz. Bundan sonraki dönemde de elimizden gelen tüm gayretle, eğitim-öğretime doğrudan ve dolaylı desteklerimiz artacak devam edecek” dedi.