FTSO’NUN YENİ BAŞKANI OSMAN ÇIRALI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’NUN YENİ BAŞKANI OSMAN ÇIRALI

Haber Tarihi: 06.04.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının yeni Yönetim Kurulu 6 Nisan Cuma günü yapılan seçimle belli oldu. Osman Çıralı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığında çalışacak olan 8 Yönetim Kurulu Üyesi de meclis üyeleri tarafından kullanılan oylarla belirlendi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası “Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği Seçimleri” 1 Nisan 2018 Pazar günü yapılmıştı. Seçim sonuçlarının kesinleşmesi ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulunun, Disiplin Kurulu ve Genel Kurul Delegelerinin belirlendiği ikinci tur seçimler de 6 Nisan Cuma günü yapıldı. Seçimler İlçe Seçim Kurulu gözetiminde saat 09.30’da başladı. Oy kullanma işlemi, 38 meclis üyesinin tamamının oylarını kullanmasının ardından saat 11.30’da sona erdi.

İlçe Seçim Kurulu tarafından ilk olarak Yönetim Kurulunu belirleyen oylar sayıldı. Sandığa atılan 38 zarftan 10’u boş çıktı. Osman Çıralı 28 Meclis Üyesinin oyu ile FTSO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Eski Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da seçimlere katılarak oy kullanan isimler arasındaydı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Osman Çıralı ilk kez Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturdu. Basın mensupları ile duygu ve düşüncelerini paylaşan FTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı son bir günün kendisi için çok zor geçtiğini ifade etti. Osman Çıralı, “Üyelerimiz ile yapılan süreç daha zevkliydi. Bu oylama biraz daha gergin geçti, bugün gördünüz. Biliyorsunuz biz o gün mavi kravatlarımızı atmıştık. Kırmızılar da attı diye düşündük ama atılmamış. Hep söyledik, Odaya bir şeyler yapmak için geldik. Üyeler bizi tercih etti. Anlattık, demek ki bize inandılar. Fethiyemiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Biz verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Göreceksiniz, Pazartesiden itibaren meclis divanı, meclis üyeleri diye ayırmadan, tüm arkadaşlarımızla paylaşarak Odamızla ilgili, üyelerimizle ilgili bütün sorunları çözeceğiz.” dedi.

İlk icraatımız Nefes Kredisi olacak

FTSO üyelerinin merakla beklediği TOBB Nefes Kredisi hakkında da müjdeyi veren Osman Çıralı “Biliyorsunuz yeniden TOBB Nefes Kredisi çıktı. Üyelerimiz telefon ediyor. Yönetim Kurulunu bir an önce oluşturun, bizim paraya ihtiyacımız var diyen pek çok üyemiz var. Gerçekten de ihtiyaçları var. Bununla ilgili çalışmayı ilk yönetim kurulu toplantısında gündeme alacağız. İlk icraatımız o olacak gibi. Herkese yaymayı düşünüyoruz. Tüm üyelerimiz birazcık da olsa yararlanabilsin. İlk toplantımızda gündeme alıp bankalara bildireceğiz.” diye konuştu.

Meclis Başkanlığı seçimi yarın

Meclis başkanlığı seçimlerinin de 7 Nisan Cumartesi günü yapılacağını kaydeden Osman Çıralı “Bizimle yola çıkan, bize inanan, bizi destekleyen tüm üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Sandıklar açıldı. 27 oyla yönetime geldik. Karşı taraftan da bir arkadaş bize oy vermiş. O arkadaşımızı bilmiyoruz ama teşekkür ederiz. Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim. Geldiler en azından görevlerini yaptılar. Memur arkadaşları ve basını bekletmediler. Herkese teşekkür ediyorum. Elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim içimizden göreve hayır diyecek arkadaş yok. Biz göreve talibiz. Biz görev paylaşımını zaten kendi aramızda yaptık. 9 kişilik Yönetim Kurulumuzu oluşturduk. Yarın da meclis başkanımızı seçeceğiz. O arkadaşımız da belli. Şimdi açıklamak istemiyorum. Sandıktan çıksın onu da açıklayacağız. Akabinde Hesapları İnceleme Komisyonumuz ve Satın Alma Komisyonumuz oluşacak.  En kısa zamanda da Fethiye Güç Birliği şirketimizin genel kurulunu yapacağız. Babadağ’da görev alacak arkadaşlarımızı da görevlendireceğiz. Sonrasında her şey rayına oturacak. Göreve devam edeceğiz. Bütün üyelerimize, ekip arkadaşlarıma, personelimize teşekkür ediyorum. İnşallah başarılı bir 4 yıl geçiririz.” sözlerini kaydetti.

FTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı seçimlerin ardından Oda personeli ile de bir araya geldi ve tebrikleri kabul etti.

İşte FTSO’nun Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri

Osman Çıralı Yönetim Kurulu Başkanı