6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi ile ‘’İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi’’ çalışanların zorunlu olarak alması gereken bir eğitim olmuştur.
Bu kapsamda 10.04.2013 Çarşamba günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası personeli Meğri Toplantı Salonunda C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Abdullah Yılmaz tarafından İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi aldı.
Gerçekleştirilen bu eğitiminde Abdullah Yılmaz eğitimin amacını, "Tüm çalışanlarda iş güvenliği konusunda farkındalık yaratılması ve işletmelerde iş güvenliği kültürünün oluşturulması" olarak açıklamıştır. Söz konusu eğitimde katılımcılara ana hatlarıyla; İşletmelerin risk değerlendirmesi , acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım planları hazırlanması anlatılmıştır.
Eğitimde iş yerleri 3 gruba ayrıldığını ve bunların “tehlikeli” ,“az tehlikeli” ,"çok tehlikeli” iş yerleri olarak isimlendirildiğinin bilgisi verildi. "Az Tehlikeli" grubuna otel konaklama yerleri, lokantalar, fırınlar, pastaneler ve ofis çalışanları, “Tehlikeli” gruba muayenehaneler, kuaförler ve berberler, “Çok Tehlikeli” gruba ise hastane hizmetleri, akaryakıt istasyonları, inşaat işleri gibi iş alanları örnek verildi.. 50’ den fazla çalışanı olan tüm işletmeler 1 Ocak 2013, 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli yer alan işletmeler 1 Temmuz 2013, kamu kurumları ve 50 den az çalışanı olan tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler 1 Mayıs 2014 tarihinde işletmelerinde kanun kapsamında olan iş yerlerinde en az bir iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personelinin görevlendirilmesi gerektiği bilgisi veridi.