FTSO PERSONELİ İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİ YENİLEDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO PERSONELİ İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİ YENİLEDİ

Haber Tarihi: 23.03.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası personelinin iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri yenilendi.

6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında tüm işyerlerinin personeline aldırmakla zorunluğu olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası çalışanlarına Can-Ar Ortak Sağlık Güvenlik Merkezi tarafından yeniden verildi. Söz konusu eğitimi 3 yıl önce alan FTSO çalışanları, 22 Mart Perşembe günü bu eğitimi yeniledi. Eğitimde Can-Ar OSG sahibi Cem Durmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Pelin Binbaş tarafından işveren ve çalışanın yükümlülükleri, iş kazaları ve hukuki yükümlülükler hakkında bilgi verildi. Doktor Hülya Turan tarafından da meslek gruplarına göre karşılaşılma olasılığı yüksek iş kazaları, kaza anlarında yapılması gereken ve yapılmasında sakınca bulunan davranışlar hakkında bilgi verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği yükümlülüklerinin işveren ve çalışanlarca yerine getirilmemesi durumunda ciddi yaptırımlar söz konusu olduğunu ifade eden Akif Arıcan, tüm işverenlerin iş güvenliğini sağlamak, daha huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışma imkânı yaratılarak iş kalitesini ve iş hacmini arttırmak, olabilecek kazalar sonrasında maruz kalınabilecek maddi ve manevi çok daha ağır bedeller yerine iş güvenliği şartlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. İş yerlerinin tehlike sınıflarına göre ayrıldığı belirten Arıcan, “Odamız az tehlikeli iş sınıfında yer alıyor. En son 3 yıl önce personelimiz bu eğitimi almıştı. Bu eğitimlerin 3 yılda bir yenilenmesi gerekiyor. Üyelerimize kesintisiz hizmet sunabilmek için oluşabilecek bütün riskleri değerlendiriyor ve önlemlerimizi alıyoruz. Üyelerimize de bu kanunun getirdiği yükümlülükleri yerine getirmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz.” dedi.